loader
Foto

„Copii cu greutate”. Punct şi de la capăt

La o lună de la demararea campaniei TVR „Copii cu greutate”, Liana Stanciu şi Radu Andrei Tudor, alături de invitaţi din numeroase domenii, au dezbătut situaţia obezităţii infantile în ţara noastră, într-o ediţie specială transmisă în direct, vineri, 30 iunie, de la 18.30, la TVR 1şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+. (Partea I) (Partea a II-a)

Zeci de specialişti în nutriţie, medici, psihologi, psiho-terapeuţi, antrenori de sport, părinţi, profesori, pedagogi, autorităţi din domeniul sănătăţii, educaţiei, muncii, precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor de profil au oferit, pe toată durata lunii iunie, opinii şi mărturii, au propus soluţii privind problema obezităţii infantile, un fenomen în creştere în ţara noastră. Conştientizarea de către români a acestei situaţii îngrijorătoare este şi scopul campaniei Copii cu greutate, demarată de Televiziunea Română pe 1 iunie, campanie ce susţine, ca demers complementar, introducerea orelor de nutriţie în şcoli. Petiţia iniţiată în acest scop a strâns deja aproape 4000 de semnături. Vineri, 30 iunie, de la ora 18.30, Liana Stanciu şi Radu Andrei Tudor moderează la TVR 1 o ediţie specială Copii cu greutate, ce marchează finalul acestei etape a campaniei.

Îi vom cunoaşte, pe parcursul emisiunii, pe Lulu (11 ani), Cezar (11 ani), Mihnea (14 ani) şi Andrei (15 ani), copii care s-au confruntat cu această problemă şi care pot împărtăşi experienţe personale, precum şi pe tânăra interpretă Alina Dincă, de 26 de ani, care a reuşit să depăşească dificilele momente pricinuite de greutatea în exces.

Tot în ediţia spacială de vineri după-amiază vin să ne vorbească despre cum să gătim şi să mâncăm sănătos Raluca Vasile - coordonator Şcoala de Nutriţie, ambasador onorific Jamie Oliver în România – şi Cezar Munteanu - chef bucătar. Cei doi au dezvoltat un program de gătit sănătos în şcoli, primit cu mult entuziasm de elevi şi profesori.

Vor oferi opinii avizate în ediţia specială Copii cu greutate de vineri o serie de nutritionişti şi experţi: Anamaria Iulian - medic nutriţionist, Eugenia Dobrescu - medic nutriţionist, Ion Niculaescu - medic nutriţionist, Gabriel Diaconu - medic psihiatru, Daciana Toma - medic de familie, Marius Zamfir – psiholog, respectiv Magda Balica - director adjunct al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Campania iniţiată de TVR a primit susţinere şi din partea unor oameni politici, printre care senatorul Ecaterina Andronescu, deputatul Florin Alexe, László Attila (UDMR), Marcel Vela (PNL), Camelia Gavrilă (PSD), Liviu Pop - ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale.

De asemenea, vedetele TVR s-au alăturat ideii campaniei Copii cu greutate. Camelia Csiki, Mihai Rădulescu, Raluca Arvat şi Cristian Mîndru, părinţi la rândul lor, sunt conştienţi de importanţa unui stil de viaţă sănătos, adoptat de la cele mai mici vârste.

Prima etapă a campaniei Copii cu greutate s-a concretizat prin realizarea unei serii de reportaje, difuzate în cadrul Telejurnalelor TVR 1 şi TVR 2 şi prin dezbateri în programele TVR 1. Mai mult, TVR a iniţiat Petiţia pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli, ce poate fi semnată în continuare de toţi cei care o consideră un demers util sănătăţii viitorului României. Campania va continua şi pe perioada verii, când TVR va organiza o serie de evenimente menite să ajute la conştientizarea problemelor legate de alimentaţie, la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase şi să ducă mai departe lupta împotriva obezităţii infantile.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Cum apare si cum ne recuperam dupa AVC?

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Anca Mazilu , jurnalist TVR

Invitaţi: Ștefăniță Dima-medic primar radiolog, atestat în Neurologie Intervențională, dr. Cristina Gîrdan-medic specialist neurolog și dr. Augustin Dima-medic primar Medicină Fizică și Reabilitare

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1