loader
Foto

De veghe în zona seismică, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristi Tabără dă test la științe, în cel mai nou episod „Exclusiv în România” de la TVR 1. Despre monitorizarea cutremurelor, premierele românești din lumea zborului și cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud-Est am aflat  pe 23 mai, de la 17.00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ca și în sezonul trecut, Cristi Tabără și echipa „Exclusiv în România” aleg să se aventureze, preț de o ediție, nu pe înălțimile Carpaților, ci  pe piscurile științei românești.

O călătorie pe care merită să o facem cu toții și care ajută, cu siguranță, la creșterea respectului românilor față de propria țară. Până atunci, vedem ce descoperă drumeții „Exclusiv în România” duminică, pe 23 mai, de la ora 17.00, la o nouă premieră a emisiunii de la TVR 1.

(w882)

Pornim, așadar, de la Măgurele, lângă București, unde se află Institutul Național pentru Fizica Pământului, locul în care sunt așteptate și monitorizate cutremurele. Aflăm ce presupune veghea seismică, vedem scenarii ale unor posibile cutremure și primim informații despre sistemul de alertare care permite protejarea infrastructurilor de gaze și energie electrică din țară.

(w882)

Înțelegem rolul României în monitorizarea seismelor la nivel internațional și ne îndreptăm spre Muntele Roșu, către stația seismică de la Cheia, unul dintre cele mai importante puncte de măsură din întreaga rețea seismică. Cristi Tabără va susține aici un mic examen în fața telespectatorilor, pentru a demonstra cât de bine a înțeles funcționarea aparaturii care transmite informații din Australia până în Japonia.

(w882) CT

În drum, trecem însă prin Capitală, pentru a ne desprinde – cu gândul – de solul frământat, la Muzeul Național al Aviației Române. Vom trece în revistă premierele românești din lumea zborului, printre care se găsesc unele foarte puțin cunoscute de publicul larg.

Iar în final, odată ajunși la Cheia, vom coborî de pe Muntele Roșu pentru o scurtă oprire la Centrul de Comunicații prin Satelit al Societății Naționale de Radiocomunicații, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud-Est.

O nouă călătorie în care merită să pornim, pe cărările cunoașterii, ne propune echipa „Exclusiv în România” pentru duminică, 23 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1