loader
Foto

Galerie foto

Despre inima Reginei Maria şi Biserica arşilor, duminică la „Universul credinţei”

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 08.10, la TVR 1 a fost difuzată procesiunea religioasă prilejuită de mutarea inimii Reginei Maria de la Muzeul de Istorie a României la Pelişor  şi un documentar despre incendiul de la Biserica de lemn din Costeşti.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

De-a lungul timpului, România a mai fost încercată de accidente sau de incendii produse din cauza erorilor umane.

În această ediţie, ne amintim de incendiul care a avut loc, în anul 1930, la o biserică de lemn din comuna Costeşti (judeţul Argeş), unde focul a izbucnit de la o lumânare. Credincioşii s-au îmbulzit atunci la ieşire şi uşa s-a blocat. În Vinerea Mare au ars 118 oameni, cei mai mulţi dintre ei erau copii.

Un documentar realizat de Ion Lucian Ciucu

***

În data de 3 noiembrie 2015, atât în Bucureşti cât şi la Sinaia, au avut o serie de ceremonii prilejuite de transferul inimii Reginei Maria de la Muzeul Naţional de Istorie a României la Castelul Pelişor din Sinaia.

(w882) Inima Regi

Inima, care a fost purtată de soldaţi ai Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” şi escortată de jandarmi călare, a fost transferată în caseta ei originală, din argint, în cadrul unei procesiuni solemne şi aşezată definitiv în locul unde a bătut pentru ultima oară - în Camera de Aur a Castelului Pelişor.

(w882) Inima Regi

Realizator Adrian Bodonea Florea


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1