loader
Foto

Despre prăbuşirea zeppelinului Hindenburg şi manuscrisul de aramă

Teleenciclopedia vine cu subiecte despre istorie, natură, tehnologie, artă, sănătate, în fiecare sâmbătă, de la ora 18:50, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Teleenciclopedia

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Ediția din 5 august.

Iată sumarul ediţiei din 5 august:

MANUSCRISUL DE ARAMĂ

Deșertul Iudeii, cea mai joasă depresiune de pe Terra, îndeobşte cunoscut ca vatră a Țării Sfinte, ascunde, de peste 20 veacuri, un misterios artefact - manuscrisul de aramă.

(w882) manuscrisu

ANGELICA

Angelica - arbore endemic în Guyana franceză - este foarte apreciat pentru lemnul său, fiind utilizat la fabricarea mobilei, lambriurilor, punţilor de nave, dar şi la construirea pirogilor.

(w882) arobore

MARGUERITE HARRISON – Spioană în Rusia

Marguerite Harrison (având un nou nume de cod: „Agentul B”) călătoreşte în Rusia sub acoperirea obişnuită de corespondent străin pentru The Sun şi Associated Press. Dar, CEKA (poliţia secretă bolşevică) este imediat înştiinţată de sosirea ei ilegală.

(w882) Marguerite

DIRIJABILELE

Prăbuşirea zeppelinului Hindenburg, la 6 mai 1937, a întrerupt pentru o perioadă de timp construirea altor astfel de aparate de zbor. Au fost utile din nou, pentru armata germană şi armatele aliate, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În prezent, se folosesc pentru zboruri de agrement şi zboruri publicitare.

(w882) zeppelin

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.


Producător: Oana Haşegan

Realizator: Cornelia Rădulescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1