loader
Foto

Galerie foto

Despre simbolistica trandafirului, la "Teleenciclopedia"

Sâmbătă, 24 mai, de la ora 18:50, vă aşteptăm cu informaţii fascinante despre Angkor Wat, Ţara Galilor, comorile toscane şi simbolistica trandafirului în diferite epoci.

 

Teleenciclopedia

Săptămâna aceasta "Teleenciclopedia" a împlinit 49 de ani!

Iată ce cuprinde, la ceas aniversar, sumarul de sâmbătă:

  • ANGKOR WAT

Îl însoțim, în continuare, pe arheologul american Michael Arbuthnot, în Angkor Wat (Cambodgia),  pentru a afla tainele străvechilor khmeri. Aceştia posedau, între altele, unul dintre cele mai avansate sisteme de control al apei.

  • TRANDAFIRUL

Simbolistica trandafirului în diverse epoci şi culturi; arta cultivării, recoltării şi altoirii trandafirilor parfumaţi. Prelucrarea petalelor proaspete pentru obţinerea esenţelor, parfumului şi apei de trandafir.

  • COMORI TOSCANE

Împrejurimile Florenței – cu vaste şi rodnice grădini, livezi de măslini și podgorii – sunt, deopotrivă, renumite pentru numeroasele așezări şi bazilici bogat împodobite, datând din Evul Mediu timpuriu. Printre ele se află Montespertoli.

  • ŢARA GALILOR

Continuăm călătoria în nordul Ţării Galilor, unde vom întâlni numeroase specii de ciuperci (Hygrophoraceae), zburătoare sălbatice care cuibăresc în Nant-y-Cyrtiau, precum şi în Rezervaţia Dolydd Hafren, devenită faimoasă graţie iepurilor de câmp (Lepus Timidus).

Redactor: OANA HAŞEGAN

Emisiune de: CORNELIA RĂDULESCU

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1