loader
Foto

Galerie foto

Dezinformarea ucide în pandemie? Ce se putea face înainte de valul 4? Dar acum?

La "Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viață. Pe 3 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

România traversează cea mai gravă perioadă din pandemia de Covid-19. La fiecare 5 minute, o persoană se stinge în România din cauza virusului. De la începutul pandemiei, au murit aproape 48.000 de oameni, dintre care 11.000 în ultimele două luni.

În ultima lună, s-au vaccinat peste 1 milion de persoane noi și s-a atins pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu prima doză. Românii continuă însă să fie suspicioși față de vaccin, iar rata de vaccinare rămâne printre cele mai mici din lume. Continuăm să ne întrebăm dacă dezinformarea a contribuit la această stare de fapt.

(w882)

„Ce putea face statul român înainte de valul 4 și ce poate face acum, când situația este, cu adevărat, dramatică?”, se întreabă jurnalistul Marian Voicu, cel care a stat de vorbă pe această temă cu cele două doamne care au pus bazele primului spital de stat din România construit cu bani din donaţii, de la particulari sau din mediul privat. Invitatele lui Marian Voicu la "Breaking Fake News” au fost Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruieşte Viață.

(w882)

Ca să înţelegem mai bine mecanismele Fake News şi să nu ne lăsăm prinşi în plasa acestui fenomen, rubricile de mai jos ne vor fi de mare ajutor. Le-am regăsit la "Breaking Fake News”, miercuri seară, ora 23.00, la TVR 1:

Revista Presei Fake: Dezinsecție cu Covid 19 la Cluj, pilule tămăduitoare și un președinte sancționat pentru dezinformare

Conspirația săptămânii: Au fost extratereștrii demascaţi la mănăstirea Durau?

Spărgătorii de Fake News: A doua ucidere a pruncilor prin vaccinare?

Vocea patriotului raționale: Ce fac analiștii în pandemie?

Falsuri de colecție: Istoria din mlaștina Rovine.

(w882)

Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării se vede în fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1