loader
Foto

Galerie foto

Din capitală, la viaţa în glod. Vedem „România veritabilă” din Ţara Moţilor la TVR 1

În episodul 3 „România veritabilă”, alături de Cristina Şoloc, am fost în comuna Bistra, la o familie de avocaţi care au renunţat la confortul oraşului pentru viaţa la sat, în Apuseni. La TVR 1, duminică, 16 ianuarie, de la ora 19.00.

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

Emisiunea dedicată excelenţei, geniului, valorii şi tradiţiei româneşti ne propune, pe 16 ianuarie, episodul al treilea. Chiar dacă trăim vremuri pline de îndoială, echipa de realizatori a găsit românii veritabili care nu se dau bătuţi, ci luptă mai departe, pentru visurile şi convingerile lor.

(w882)

„Duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 vă invit în Țara Moților. Ajungem în comuna Bistra, la familia Badea, doi avocați bucureșteni care au renunțat la cariere și la confortul orașului, pentru viața fără ceas din Munții Apuseni”, ne îndeamnă Cristina Şoloc să îi ţinem companie în noul episod „România veritabilă”.

(w882)

Sunt autonomi, se bucură de lucrurile simple și se simt împliniți. Avocatul Mihai este cioban, cu câteva zeci de oi. Elena, soţia lui, crește peste 100 de găini, organizează acțiuni sociale pentru comunitate și scrie cu umor despre viața în glod. Elena Badea, autoarea cărții "La vie en glod", a studiat dreptul la Sorbona, a fost organizator de evenimente la o agenție de publicitate din București, iar de 5 ani, se bucură de statutul de fermier în comuna Bistra. Fiica Elenei, Maria, elevă în clasa a XII-a, a scris și ea o carte - "Stiletto & Glod", dar şi-a descoperit o mulţime de alte pasiuni în noul loc unde trăiesc.

(w882)

Călăuziţi de această familie urcăm și pe Muntele Mare, unde vom descoperi locuri care-ţi taie răsuflarea. De-asupra lumii, la „Pietrele cântătoare", priveliștea este năucitoare. Atât de frumos! Chiar în inima Apusenilor.

(w882)

Din decembrie 2021, la TVR 1 a început un nou sezon „România veritabilă”. Pe parcursul celor șase episoade ale sezonului 4, realizatoarea Cristina Șoloc ne conduce prin locuri de poveste din Sibiu, Cluj, Alba, Buzău, Dolj şi Ilfov. Călătoria fascinantă a inclus şi o ediţie specială de colinde, difuzată la început de ianuarie.

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Minoritati din jud. Valcea
Minoritati dobrogene in muzeul de etnografie, Tulcea

Participă: Angela Tomaselli-artist plastic
Florin Epure-istoric
Gilda Mologhianu-fiica Ervant Nicogosian
Alexandru Chiselef-muzeograf

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1