loader
Foto

Galerie foto

Din capitală, la viaţa în glod. Vedem „România veritabilă” din Ţara Moţilor la TVR 1

În episodul 3 „România veritabilă”, alături de Cristina Şoloc, am fost în comuna Bistra, la o familie de avocaţi care au renunţat la confortul oraşului pentru viaţa la sat, în Apuseni. La TVR 1, duminică, 16 ianuarie, de la ora 19.00.

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

Emisiunea dedicată excelenţei, geniului, valorii şi tradiţiei româneşti ne propune, pe 16 ianuarie, episodul al treilea. Chiar dacă trăim vremuri pline de îndoială, echipa de realizatori a găsit românii veritabili care nu se dau bătuţi, ci luptă mai departe, pentru visurile şi convingerile lor.

(w882)

„Duminică, de la ora 19.00, la TVR 1 vă invit în Țara Moților. Ajungem în comuna Bistra, la familia Badea, doi avocați bucureșteni care au renunțat la cariere și la confortul orașului, pentru viața fără ceas din Munții Apuseni”, ne îndeamnă Cristina Şoloc să îi ţinem companie în noul episod „România veritabilă”.

(w882)

Sunt autonomi, se bucură de lucrurile simple și se simt împliniți. Avocatul Mihai este cioban, cu câteva zeci de oi. Elena, soţia lui, crește peste 100 de găini, organizează acțiuni sociale pentru comunitate și scrie cu umor despre viața în glod. Elena Badea, autoarea cărții "La vie en glod", a studiat dreptul la Sorbona, a fost organizator de evenimente la o agenție de publicitate din București, iar de 5 ani, se bucură de statutul de fermier în comuna Bistra. Fiica Elenei, Maria, elevă în clasa a XII-a, a scris și ea o carte - "Stiletto & Glod", dar şi-a descoperit o mulţime de alte pasiuni în noul loc unde trăiesc.

(w882)

Călăuziţi de această familie urcăm și pe Muntele Mare, unde vom descoperi locuri care-ţi taie răsuflarea. De-asupra lumii, la „Pietrele cântătoare", priveliștea este năucitoare. Atât de frumos! Chiar în inima Apusenilor.

(w882)

Din decembrie 2021, la TVR 1 a început un nou sezon „România veritabilă”. Pe parcursul celor șase episoade ale sezonului 4, realizatoarea Cristina Șoloc ne conduce prin locuri de poveste din Sibiu, Cluj, Alba, Buzău, Dolj şi Ilfov. Călătoria fascinantă a inclus şi o ediţie specială de colinde, difuzată la început de ianuarie.

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1