loader
Foto

Galerie foto

Din Franţa în Punjab – călătoriile inedite ale Teleenciclopediei

La TVR 1 și online pe TVR+, sâmbătă, 12 septembrie, emisiunea Teleenciclopedia a propus de la ora 18:50 noi pagini deschise cunoaşterii.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pasiuni ecvestre. Akalii

Prima filă a Teleenciclopediei din 12 septembrie cuprinde noutăţi despre istoria akalilor, călăreţii neîntrecuţi din regiunea indiană Punjab, şi care începe în secolul al XVI-lea, când guru Nanak (renumit poet şi mistic) punea bazele Sikhismului.

Ţara Galilor

Călătorim în continuare, şi în această săptămână, prin fascinanta Ţară a Galilor. În ediţia din această sâmbătă, descoperim alte comori velşe: pădurea Gregynog – un domeniu de peste 300 de hectare –, căprioarele din comitatul Radnor, crinul de Radnor (Gagea bohemica), ce creşte pe stâncile Stanner Rocks, eretele vânăt (Circus cyaneus), somonii (Salmo solar) şi găile roşii (Milvus milvus), excelente păsări răpitoare.

Comori toscane. Santa Croce

Catedrala florentină ,,Santa Croce”, din piaţa cu acelaşi nume, a fost proiectată de arhitectul Arnolfo di Cambio. Zidirea sa a început în 1294, pe locul unei mici bazilici, ctitorite de franciscani în 1252 – an în care se comemora un sfert de veac de la moartea Sfântului Francisc de Assisi.

Sanatoriile puilor. Foci cenuşii şi gheparzi

În sudul Franței, la Zoo Peaugres, fiecare progenitură a gheparzilor (Acinonyx jubatus), fie ea şi una născută în captivitate, este prețioasă. Aflăm la Teleenciclopedia cum se comportă „familia” de gheparzi cu nou-veniţii.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1