loader
Foto

Galerie foto

Dragoste, vulnerabilitate şi regrete, în episodul al treilea al miniseriei „Război şi pace”, la TVR 1 | VIDEO

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii de aristocraţi se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa pentru totdeauna. „O poveste palpitantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” se vede timp de patru săptămâni, sâmbătă seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Sâmbătă, 6 iulie, la ora 21.00, la TVR 1 urmărim cel de-al treilea episod al miniseriei „Război şi pace”:

Pierre îl provoacă la duel pe Dolokhov. Uimit să câştige, el caută să facă schimbări care să îi facă viața mai bună. Helene profită de absența lui pentru a reintra în societate și e tentată de o nouă relație interesantă. Andrei, între timp, este deprimat și plin de remuşcări. La sfatul tatălui său, își construiește o casă la țară în care se închide - până când o întâlnire neașteptată îi oferă o a doua șansă.

(w882)

La casa Rostov din Moscova, contele se chinuie să-și stăpânească cheltuielile. Natasha este surprinsă de avansurile unui pretendent neașteptat. Se întreabă dacă va găsi vreodată dragostea adevărată. Sonya se confruntă și cu ea o propunere, în timp ce Nikolai se lasă purtat pe un drum periculos de un aşa zis prieten. Îşi doreşte cu nerăbdare să se întoarcă în armată, dar când se semnează un tratat de pace cu Napoleon - care înseamnă o alianță între ruși și francezi - viitorul lui pare mai puțin sigur.

(w882)

(w500)

TVR 1 difuzează în premieră drama „Război şi pace (WAR AND PEACE” – Regatul Unit, 2016), ecranizare a romanului omonim de Lev Tolstoi, în regia lui Tom Harper, pe un scenariu semnat de Andrew Davies. Cu actorii Paul Dano, James Norton, Lily James, Greta Scacchi, Adrian Edmondson ne întâlnim sâmbăta, ora 21.00, la TVR 1.

La mai bine de 40 de ani de la dramatizarea epică, în 20 de episoade, cu Anthony Hopkins în rol principal, BBC revine la „Război și pace”, impresionantul volum al lui Lev Tolstoi, într-o nouă adaptare, a scenaristului Andrew Davies, cel care a scris şi pentru „Mândrie şi prejudecată”.

(w882)

„Război şi pace” e una dintre cele mai iubite – și cele mai lungi – lucrări ale literaturii mondiale, iar noua versiune BBC cuprinde patru părți, fiind mai scurtă decât precedenta ediţie, cea din 1972. Ecranizarea din 2016 a primit Premiul BAFTA TV pentru scenografie şi are mai multe nominalizări la premii internaţionale, inclusiv una la premiul Emmy pentru coloana sonoră.

În Rusia anului 1805, Pierre Bezuhov, Nataşa Rostova şi Andrei Bolkonski, trei tineri din elita nobiliară a Sankt-Petersburgului, sunt animaţi de visuri, ambiţii şi dorinţa de a-şi depăşi statutul social primit de-a gata. Pierre, blând şi idealist, fiul nelegitim al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din imperiul rus, visează să schimbe lumea în bine. Chipeşul şi galantul Andrei, frustrat de superficialitatea propriei existenţe, îşi caută cu îndârjire un scop important. Nataşa, frumoasă, elegantă şi plină de viaţă, visează la iubirea adevărată. În timp ce armatele lui Napoleon se apropie tot mai mult de graniţele Rusiei, Pierre, Andrei şi Nataşa sunt prinşi în vâltoarea care le va schimba definitiv destinele şi lumea pe care o cunoşteau.

Andrew Davies, de al cărui nume se leagă adaptări TV precum „Middlemarch” și „Sense and Sensibility”, precum și versiunile pentru marele ecran ale cărților „Bridget Jones”, a declarat că Natasha Rostova din roman a considerat-o pe Elizabeth Bennett, protagonista cărţii „Mândrie şi prejudecată”, drept cea mai iubită eroină a literaturii.

14:30 Gala umorului (R)

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

(Reluare)

16:00 Care pe care

(redifuzare)Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19:00, la TVR 1, urmărim noi subiecte de interes la "Teleenciclopedia". Ediția este în reluare luni, 8 iulie, pe TVR ...

Oamenii și legea: Procedura în materia dreptului administrativ

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Scrima, kaiac-canoe şi Roland Garros... Ce au în comun? Vedem la „Forţa unui vis”, pe TVR 1

În episodul 4 al seriei documentare, Irina Păcurariu îi prezintă telespectatorilor pe cel care e speranţa României pentru o medalie la ...

 

#tvr1