loader
Foto

Între ştiinţă şi spiritualitate

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan ne oferă instrumente valoroase pentru evoluția personală într-un dialog cu Anca Mazilu, la "Eu pot!".

 

Anca Mazilu
Eu pot!

Interviul, prezentat în două ediţii, promite să ne inspire și să ne îmbogățească perspectivele asupra vieții. Două abordări, una științifică și cealaltă spirituală, se intersectează și ne oferă instrumente pentru dezvoltarea personală, profesională, socială şi chiar spirituală.

Pe parcursul dialogului, vom descoperi: care este diferenţa dintre înţelepciune şi inteligenţă analitică, care este rolul inteligenţei artificiale, cât este de importantă modestia în aflarea adevărului.

Aflăm ce mesaj doreşte profesorul Dumitru Constantin Dulcan să transmită tinerelor generații în legătură cu locul pe care ar trebui să îl acorde cunoaşterii Sinelui.

Într-o altă ediție a emisiunii, ce era dedicată puterii gândurilor și cuvintelor, profesorul Dulcan afirma: ”Ura este cancerul ființei. Pentru că este un câmp. Acest câmp e un câmp negativ, care va acționa asupra câmpului nostru energetic și informațional.”(...)”Nemulțumirea, la rândul său, perturbă funcționalitatea noastră energetică.”

Această ediție a emisiunii poate fi urmărită pe contul oficial de Youtube al TVR, precum și pe TVR +.

Împreună cu specialiştii invitaţi, emisiunea "EU POT" generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional. O puteţi urmări sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 7:00, pe TVR1.

Realizator şi producător Anca Mazilu.

Foto: youtube TVR

13:00 Ora regelui

Prezintă: Camelia Csiki

Un rege, unsprezece prinți și două prințese din țara noastră au iubit aviația și au contribuit la dezvolarea ei. Biografiile lor au fost cuprinse în volumul ”Aviatori români cu sânge albastru”, realizat de doi cercetători, pasionați la rândul lor de studierea aviației, Dan Antoniu și Horia Stoica.

Ziua Solidarității româno-polone are puternice rădăcini istorice și tocmai datorită lor, relațiile diplomatice stabilite în timpul domniei Regelui Ferdinand I și al președinției mareșalului Józef Klemens Piłsudski au o mare însemnătate și în prezent. În orașul Sulejówek, urmașii Mareșalului Piłsudski au reușit constituirea unui muzeu dedicat președintelui polonez care a marcat istoria țării sale, unele dintre cele mai valoroase piese din colecția lui fiind prezentate și la București, la Muzeul Național de Istorie.

Exemplele semenilor noștri care au contribuit la făurirea României demne, unite, puternice, indiferent de greutățile vremii, se regăsesc și în arhiva impresionantă a celei mai vechi agenții de presă din țară. Cronicari ai timpului prezent, jurnaliștii Agerpres consemneaza, de peste 135 de ani, cele mai importante evenimente din întreaga lume.

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Relațiile româno-poloneze, o prietenie istorică

În această ediție a emisiunii „Ora Regelui”, vă prezentăm povestea captivantă a relațiilor dintre România și Polonia, prin viziunea faptelor ...

Liberul acces la justiție, garantat tuturor

Liberul acces la justiție, garantat tuturor

publicat: joi, 17 aprilie 2025

Despre accesul liber la justiție, dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, rolul activ al judecătorului, ajutorul public judiciar vom ...

În culisele „TOP INVERS - EROII COMEDIEI” - o emisiune săptămânală de satiră și umor, în premieră la TVR 1

Alături de cunoscuți actori de comedie, Toni Grecu revine pe micul ecran în prima zi de Paște, duminică, 20 aprilie, de la ora 20.30. În noul ...

 

#tvr1