loader
Foto

Galerie foto

Descoperim locuri şi ipostaze ale vieţii Familiei Regale Române, la TVR 1

Două locuri de poveste, în care oricine vrea să le cunoască poate păși cu adevărat: Palatul Elisabeta din București și Domeniul Regal de la Săvârșin. Sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:30, la „Ora Regelui”.

 

Ora Regelui

Asemenea unui muzeu, o carte își deschide porțile-coperți, lăsându-ne să ne apropiem de o realitate mai mult sau mai puțin cunoscută, revelată prin scriitura celui care și-a așternut pe hârtie sufletul și gândul.

(w500)

Două povești ne-au fost dăruite anul acesta, îmbiindu-ne să descoperim două locuri și tot atâtea ipostaze ale vieții Familiei Regale Române: cea deschisă către viața publică și cea mai discretă, trăită într-un loc ce-și merită din plin numele familiar de „acasă”.

(w882)

„Povestea Palatului Elisabeta” și „Povestea Castelului Săvârșin”, consemnate de către Alteța Sa Regală Principele Radu, sunt istoriile celor douăzeci de ani de la revenirea Familiei Regale în cele două reședințe. Două deschideri literare, aproape simultane celor care au avut loc, efectiv, în ultimul an, către aceleași două locuri de poveste, în care oricine vrea să le cunoască poate păși cu adevărat: Palatul Elisabeta din București și Domeniul Regal de la Săvârșin. Vom răsfoi aceste lucrări în ediţia în premieră „Ora Regelui" de la TVR 1 - sâmbătă, 17 iulie, ora 14.30.

(w500)

Grădina Palatului Elisabeta a fost din nou gazda unor evenimente aniversare, reunind Familia Regală și invitații ei. În acest al doilea an de tulbure istorie, nu doar a țării, ci și a lumii întregi, primul eveniment s-a constituit în celebrarea, am spune “post factum”, a zilei regale de 10 Mai, iar cel de-al doilea i-a fost dedicat celui dintâi proiect inițiat și pus în operă în primii ani de după Revoluție de către Regele Mihai împreună cu fiicele sale: Fundația Regală Margareta a României.

(w500)

Iar călătoria noastră se încheie cu un popas tocmai în acel amintit “acasă” regal românesc.

Ghid special pe Domeniul de la Săvârșin este Diana Bogea, realizatorul emisiunii ”Drumuri aproape”. Împreună cu echipa sa de la TVR Timișoara, ea a participat la deschiderea oficială a domeniului, în acest an, chiar pe 10 mai.

(w882)

O călătorie de poveste, o incursiune în spațiul-timp regal românesc, cu invitați care dezvăluie taine ale locului și ale oamenilor lui. O Casă, redobândindu-și, deopotrivă, viața și menirea. Așa cum mărturisește realizatoarea reportajului, un loc pe care fiecare ar trebui să îl vadă; nu doar un gînd pentru început de vară, ci un plan pentru oricînd căci el e frumos în orice anotimp.

­­­­­­­Emisiunea „Ora Regelui” poate fi urmărită după următorul program:

TVR 1 – sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 14.30

TVR Internațional – sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 16.00

TVR Moldova – marți, 20 iulie 2021, ora 11.00

­­­­­­­Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu   

Realizatori: Cristina Ionescu, Diana Ilica, Bogdan Șerban-Iancu

 

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1