loader
Foto

Gerovital, Polidin, Arădeanca, Eugenia – despre branduri românești, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1 | VIDEO

Câte dintre brandurile de odinioară au rezistat în timp? Care sunt mărcile ce stau astăzi în fruntea clasamentului brandurilor româneşti? Irina Luca şi invitatele sale dezbat acest subiect în episodul 4 al seriei. Urmărim „Miturile comunismului” pe 17 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

 

Miturile comunismului

Produsele de consum din epoca comunistă nu excelau printr-o calitate deosebită. De altfel, planurile cincinale aveau în vedere cantitatea, în timp ce calitatea nu era o prioritate pe agenda Partidului Comunist. Totuși, câteva produse au rămas în amintirea oamenilor ca surprize plăcute. Brandurile româneşti din perioada comunismului fac subiectul abordat de echipa de jurnalişti coordonată de Raluca Rogojină şi Roxana Tarhon în ediţia a patra a emisiunii „Miturile comunismului”. Tema este discutată de moderatoarea Irina Luca şi invitaţii săi – lect. univ. dr. Luminiţa Ciocan şi Manuela Ciugudean, coach de personal branding. Urmărim „Miturile comunismului” pe 17 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

„Trecem în revistă cele mai apreciate produse realizate în epoca socialistă. De la Gerovital și Polidin, la bicicleta Pegas și biscuiții Eugenia, de la perdelele de Pașcani la înghețata Polar și vinul Murfatlar. Nu omitem nici păpușile Arădeanca, pantofii Guban și Clujana, covoarele de Cisnădie sau automobilul Dacia. Vă invităm într-o călătorie în trecut să cunoaștem cele mai apreciate mărci ale vremii”, ne invită Raluca Rogojină, unul dintre cei doi producători ai emisiunii, la un episod ce ne va trezi multe amintiri.

Ce a mai rămas din brandurile de odinioară? Ce branduri românești avem la momentul de față? Au ele forţa de a rezista şi peste câteva zeci de ani? Răspund la aceste întrebări invitatele Irinei Luca în platoul „Miturilor comunismului”, duminică, 17 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

(w882)

***

Pentru a ne ajuta să nu uităm istoria şi să clădim viitorul pe un fundament real, una dintre cele mai apreciate echipe de jurnalişti ai Televiziunii Române îşi propune să demonteze „Miturile comunismului”. Din 26 noiembrie, urmărim în fiecare duminică, de la 18.00, reportaje realizate de Raluca Rogojină, Roxana Tarhon, Irina Luca, Gheorghe Preda, Raluca Tudor, într-o emisiune ce face lumină asupra unor evenimente din istoria recentă a României. Reportajele sunt însoţite de dezbateri în platou, moderate de Irina Luca.

În ediţiile următoare, reportajele şi dezbaterile vor aborda subiecte precum „Pe urmele lui Moș Gerilă (Crăciunul în epoca de aur)”, „Marile zăpezi”, „Anii ’80 și datoria externă”, „Cum a fost făurit omul nou” (despre învățământ).

15:55 Akzente

(II)​ Portret Daniel Spătar.

Producător Alex Mihăilescu

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Istorii ascunse

* TEZAURUL DIN PEȘTERA CIOCLOVINA

În 1953, în peștera Ponorici-Cioclovina cu apă, una dintre formațiunile carstice ale Munților Șureanu, speologul Traian Orghidan descoperea, din întâmplare, cel mai mare depozit european de piese ce aparține Epocii Bronzului Târziu. Cercetarea sitului a fost reluată în 2018, iar analizele chimice arată că o parte dintre cele aproape 8000 de obiecte descoperite în peșteră provin din zona Mării Baltice, iar altele din vechea regiune a Mesopotamiei.

Realizator Cristina Băican

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1