loader
Foto

Galerie foto

Hitler şi ocultismul, la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 18:50, Teleenciclopedia v-a rezervat un nou bilet de călătorie în universul cunoaşterii, pe TVR1.

 

Teleenciclopedia

Hitler şi ocultismul (episodul 2)

După Primul Război Mondial, când datoriile Germaniei se ridicau la 132 miliarde de mărci-aur, guvernul a găsit soluţia să le plătească tipărind bani fără acoperire. Profitând de hiperinflaţie şi de starea deplorabilă a economiei naţionale, Hitler a încercat să preia puterea printr-o lovitură de stat.

Conexiuni etologice: Delfinii (episodul 1)

Inteligenţa delfinilor a stârnit curiozitatea savanţilor încă din 1970. În acest documentar aflăm mai multe despre comportamentul, forma hidrodinamică, modalităţile de propulsie, sistemul de comunicare prin sonar şi sistemul de vocalizare – specifice acestor campioni ai înotului.

Comori toscane. San Gimignano (episodul 2)

O lucrare de mare însemnătate aparţine ilustrului Duccio di Buoninsegna – Madonna col Bambino – şi este expusă la muzeul anexat bisericii romanice Collegiata di Santa Maria Assunta.

Sanatoriile puilor (episodul 15)

Nu se ştie din ce motive Tahina, un pui de lemur sifaka, a fost părăsit de mamă, la doar trei zile de la naştere. Veterinarul Benoit Quintard de la Grădina Zoologică din Besançon va îngriji gingaşa făptură, aşa cum se cuvine.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1