loader

A început un nou sezon „Politică şi delicateţuri” la TVR 1

Pentru noul sezon „Politică şi delicaţeturi”, Mircea Dinescu are o surpriză: un nou loc de filmare - restaurantul care poartă numele emisiunii, aflat într-o superbă clădire istorică din Bucureşti şi un invitat de seamă – interpretul Ionuţ Dolănescu.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Politică şi delicateţuri, unul dintre cele mai iubite şi urmărite programe ale postului TVR 1, a revenit cu un sezon nou, al doisprezecelea, din 27 octombrie. Cu Mircea Dinescu şi invitaţii săi ne întâlnim în ziua şi la ora deja cunoscute: duminica, de la ora 14.30.

(w882)

Deşi nu s-au cunoscut până acum, cei doi, gazdă şi invitat, se comportă ca doi prieteni vechi şi fac o echipă imbatabilă în bucătărie, căci se pune la cale o reţetă care, v-aţi dat seama, nu e una obişnuită, ci poartă semnătura lui Mircea Dinescu. Prin urmare, „un cocoş de ţară la ceaun” va cere neapărat struguri şi ardei iuţi îndesaţi în burta cocoşului, cartofi şi castraveciori muraţi prăjiţi, pe lângă nelipsita dulceaţă de ardei iuţi.

(w882)

Şi pentru că atât gazda, cât şi musafirul sunt înfometaţi, până este gata cocoşul, Dinescu prepară din „inutilităţile” unui pui, adică rinichi, inimă, ficat, o pomană a puiului, o mâncare pe cât de rapidă, pe atât de gustoasă.

(w882)

Apoi, după ce şi-au potolit un pic foamea şi cocoşul sfârâie rumen, Dinescu îşi invită musafirul la un pahar de tulburel şi o muzică lăutărească autentică. Ionuţ Dolănescu se simte ca acasă şi povesteşte cu sinceritate despre copilăria sa alături de tatăl său, marele artist Ion Dolănescu, despre cariera şi familia sa.

(w882)

(w882)

Aşadar un nou sezon Politică şi delicateţuri pentru toţi iubitorii de mâncare bună, muzică adevărată şi discuţii interesante începe duminică de la 14.30, la TVR1.

(w882)

Despre Ionuţ Dolănescu

Ionuţ Dolănescu s-a născut pe 26 februarie 1972, la Bucureşti. A absolvit liceul Dinu Lipatti, secţia nai şi apoi Academia de muzică Ciprian Porumbescu, secţia compoziţie, muzicologie, pedagogie. În perioada 2000-2003 a studiat la Conservatorul Serghei Rachmaninoff din Paris. A debutat pe scenă la vârsta de 9 ani, alături de tatăl său. A înregistrat 10 albume de muzică populară, două de muzică uşoară şi a prezentat emisiuni de divertisment.

 

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1