loader
Foto

Ionuţ Fulea: „Prin TVR mi-am găsit drumul și rostul!” | VIDEO

Interpretul salută cu entuziasm lansarea postului TVR Folclor şi a anunţat ce a pregătit pentru tradiţionalul spectacol de televiziune „Cu drag... de Dragobete”, difuzat pe 24 februarie la TVR 1 şi TVR Folclor.

 

Născut la Sebeş, în judeţul Alba, Ionuţ Fulea spune despre el că s-a născut cu muzica în sânge. Cu toate acestea, timiditatea l-a împiedicat să îşi urmeze pasiunea în anii copilăriei. Dar când menirea cuiva e aceea de a cânta, de a aduce oamenilor linişte sau bucurie prin vocea lui, niciun obstacol nu e de netrecut! Era licean când, urmărind la TVR emisiunea „Floarea din gradină”, Ionuţ Fulea a avut un fel de revelaţie: Nicolae Fudui Iancu era pe scenă, cu o ţinută, o atitudine şi calităţi vocale impecabile. A fost momentul în care tânărul şi-a spus că aşa îşi doreşte să se prezinte în faţa oamenilor.

Au trecut ani de atunci. Ani cu festivaluri câştigate, cu apariţii televizate, concerte în ţară şi în străinătate. Ionuţ Fulea a devenit unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de folclor ai Ardealului. Nicolae Fudui Iancu, modelul său, îi este acum coleg şi prieten. Are o familie frumoasă – şi-a cunoscut soţia în anii de liceu şi împreună au doi copii. A urcat pe scene din Statele Unite, Germania, Mexic, Franţa, Olanda, Italia, Grecia, Belgia, Luxemburg, Austria, Ucraina sau Serbia, a cucerit inimi de români interpretând piese în duet cu solista hunedoreană Mariana Deac şi se bucură de aprecierea și admirația publicului. Repertoriul său cuprinde piese de dragoste, de cătănie, dar şi melodii ce reflectă viaţa oamenilor din zona natală şi frumuseţea locurilor.

(w882) Nicolae Fu

Pe 24 februarie, Ionuţ Fulea este unul dintre invitaţii speciali ai Iulianei Tudor la sărbătoarea iubirii, programul „Cu drag... de Dragobete”. Lansat în urmă cu 22 de ani, „Cu drag...de Dragobete” a devenit un program de tradiție în grila TVR 1 și a adus în atenția publicului tineri artiști deveniți în timp marile vedete de azi. Anul acesta, „Cu drag... de Dragobete” se va desfășura sub forma unei întâlniri relaxate între tineri artiști și vedetele consacrate ale folclorului. Telespectatorii se vor bucura să asculte melodii din repertoriul tinerilor artiști, având ca temă dragostea. Totodată, în platou, printre invitaţii Iulianei Tudor vor fi şi nume mari ale folclorului românesc care ne vor povesti obiceiurile, tradițiile românilor legate de dragoste şi ne vor cânta melodii cu această tematică din zona pe care o reprezintă. De Dragobete, sau sărbătoarea dragostei, așa cum mai este cunoscută, Ionuţ Fulea ne va bucura cu două „cântece care vorbesc despre dragostea sinceră și inocentă”, după cum dezvăluie artistul. Înregistrarea spectacolului va putea fi văzută în premieră la TVR Folclor şi TVR 1 chiar pe 24 februarie, de Dragobete.

Ce înseamnă pentru Ionuţ Fulea lansarea noului post tv TVR Folclor? „O reîntoarcere la frumos. O redescoperire a firescului. O revigorare a sentimentului de apartenență la valori real identitare. Materialele difuzate sunt aduceri aminte ce înnobilează sufletul și mintea”, declară interpretul, a cărui carieră se leagă strâns de Televiziunea Română.

(w882)

„Amintirile sunt multe și toate frumoase! Prin TVR mi-am găsit drumul și rostul! În TVR am descoperit seriozitatea şi rigoarea cu care trebuie să-ți construiești cariera. Am trăit experiențe unice! M-am format lângă oameni (artiști,redactori,regizori,scenariști...) de o reală valoare. Am învățat că drumurile vieții trebuie consolidate cu seriozitate și rigoare”, mai spune artistul.

L-am întâlnit pe Ionuţ Fulea sâmbătă seară, de la ora 21.00, la „Cu drag... de Dragobete”, alături de alţi mari interpreţi de muzică populară, precum Mioara Velicu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Maria Cîrneci, Constantin Enceanu, dar şi de tineri aspiranţi la o carieră artistică şi de gazda show-ului, vedeta TVR Iuliana Tudor.

19:00 Teleenciclopedia

* DOAMNA ŞI UNICORNUL (ep.2)

Cinci dintre cele șase tapiserii numite generic La Dame à la licorne (Doamna și unicornul) sunt interpretate ca reprezentând cele cinci simțuri-gust, auz, văz, miros, atingere. Cea de-a șasea tapiserie poartă mesajul À mon seul désir (dorința proprie fiecărui om)-echivalent cu fiorul iubirii. Rămase anonime, tapiseriile, ţesute din lână şi mătase în Flandra secolului al XV-lea, invită la reflecție, trezind bucuria de a participa la o ceremonie medievală.

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 5)

După alungarea dinastiei Romanovilor și răsturnarea cârmuirii țariste, guvernul provizoriu, condus de avocatul Aleksandr Kerenski, se confrunta cu „dușmanii” democrației. Spre sfârșitul verii anului 1917, lipsită de sprijinul occidental, economia stagna și Rusia se afunda încet în haos. Venise momentul ca Vladimir Ilici Lenin să reintre în scenă. Prin urmare, deși căutat de poliție, la început de septembrie Vladimir Ilici Lenin se întorcea în secret la Petrograd. Cu discursuri înflăcărate și susținut de aliatul Troțki, Lenin i-a convins pe liderii bolșevicilor de necesitatea unei insurecții armate. Treptat, intenția unei ample revolte populare s-a preschimbat într-o operațiune militară prin care trebuiau ocupate punctele strategice din capitală.

INSTRUMENTELE MUZICALE (ep. 9)

Timp de secole, chiar milenii, cântatul a fost o „chestiune” mecanică, fie că era vorba de percuție, coarde ori instrumente de suflat-până la apariția electricității, care a produs sonorități nemaiauzite. Astfel, artiștilor li s-au dezvăluit noi orizonturi. „Cusurul” unei chitare clasice este „timiditatea”: acompaniază plăcut vocea, dar alte instrumente o eclipsează. Deși are multe de „spus”, nu o ajută volumul, iar printre saxofoane și trompete se pierde aproape complet, ceea ce i-a nemulțumit pe interpreți. Noroc că minți luminate au decis să aplice, și în acest domeniu, electricitatea !

MAMIFERE MARINE (ep. 5)

Balenele cu cioc ale lui Blainville, orcile, cașaloții și focile elefant caută hrană la adâncimi, până de curând, nebănuite. Dar nu ele sunt campioanele scufundărilor, ci balenele cu cioc ale lui Cuvier (Ziphius cavirostris), care se încumetă, uneori, la adâncimi de aproape 3.000 de metri. Dintre toate mamiferele, aceste odontocete au atins limita absolută, din punct de vedere fiziologic-ceea ce este mai degrabă în dezavantajul lor.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA(AG)

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1