loader
Foto

Iuliana Tudor ne aşteaptă duminică seară „Sus la munte, la Muscel”

Ediţie specială a festivalului de folclor de la Câmpulung Muscel, la 500 de ani de la primul document scris în limba română. Cele mai frumoase momente le vedem pe 10 octombrie (partea a II-a), de la 21.10, la TVR 1. | VIDEO

 

Iuliana Tudor

Aflat la cea de-a opta ediţie, Festivalul de Folclor „Sus la munte, la Muscel” a avut, anul acesta, un motiv în plus pentru a omagia moştenirea strămoşească, limba, cultura, tradiţiile şi cântecul românesc: „Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung”, prima scriere păstrată în limba română, împlineşte 500 de ani de la redactare, eveniment ce îmbracă întreg oraşul în straie de sărbătoare.

Pe 3 şi 10 octombrie, Iuliana Tudor invită în scenă tinerii laureaţi ai ediţiei din acest an a festivalului, dar şi vedete în recital, aducându-ne pe micul ecran bucuria cântecului românesc. Îi urmărim de la ora 21.10, la TVR 1.

Pentru această ediţie aniversară, organizatorii festivalului au ales un loc cu totul special, Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, o clădire cu o arhitectură impunătoare, inaugurată în 1896.

Cele mai frumoase momente ale Festivalul „Sus la munte, la Muscel” le putem vedea în două seri de duminică. Pe 3 octombrie, ne întâlnim la TVR 1 cu o parte dintre tinerii laureaţi ai ediţiei din acest an şi ne bucurăm de recitalurile din prima seară a evenimentului, susţinute de câştigători ai show-ului „Vedeta populară”, de Grigore Leşe, precum şi de Grupul vocal „Doruri muscelene”.

(w882) Grigore Le

Pe 10 octombrie, îi vom cunoaşte şi asculta pe câştigătorii celor mai valoroase premii acordate în Gala Laureaţilor. De asemenea, vom urmări recitalurile din seara a doua a festivalului, susţinute de Olguţa Berbec şi Remus Novak, Ciprian Roman, Nineta Popa, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu.

(w882) Sus la mun

11:00 Dosar România

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

”Puterea binelui”

Anual, pe 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează fondarea sa, care a avut loc în anul 1876, în timpul domniei Principelui Carol I și a Principesei Elisabeta. Prima misiune umanitară s-a desfășurat în aceeași lună, pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre, având menirea de a acorda ajutor medical militarilor răniti, indiferent de tabăra din care făceau parte.

”Ora Regelui” prezintă un documentar despre creația elvețianului Henry Dunant, cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, care cuprinde acum aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global. Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut. Cei 5000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Producător Lidia Voicu

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1