loader
Foto

Mănăstirea Dumbrava, familia oamenilor singuri de Crăciun

Duminică, 22 decembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR 1, TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, puteți urmări: “Jurnalul Universul Credinței”, prezentat de Rafael Udrişte:

- Părintele Iosif Tiba continuă seria meditaţiilor din Perioada Adventului. Pe 22 decembrie, despre imaginea Sfântului Iosif ca model pentru fiecare tată de familie. Un reportaj de Ciprian Dumea.

- Mesaje cu ocazia Naşterii Domnului, de la principalii lideri religioşi din ţara noastră.

- Concert de colinde susținut, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, de copiii din centrele de ocrotire, îngrijire și asistență socială din judetul Timiș. Un reportaj de Ileana Gaiță.

-  În data de 17 decembrie, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a avut loc un Te Deum dedicat zilei onomastice a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

(w882) Onomastica

- Manifestări comemorative la Timişoara, primul oraș liber de comunism. Slujbe de pomenire a eroilor care şi-au dat viaţa pentru credinţă şi libertate. Un reportaj de Ileana Gaiță.

(w882) Comemorare

- În data de 16 decembrie, la Palatul Patriarhiei, a avut loc Şedinţa Solemnă a Sfântului Sinod,  dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului.

(w882) Sinod 1989

- La rubrica “Sărbătorile Săptămânii”, Silviu Andrei Vlădăreanu ne aduce cele mai importante sărbători ale săptămânii pe care o începem.

- “Editorialul săptămânii” - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului.

- “Presarea presei”. Părintele Eugen Tănăsescu face și în această ediție, în direct prin Skype, o revistă a presei.

- Slujitor al lui Hristos şi filantrop, părintele Manuel Radu din Urlaţi face daruri nu doar de sărbători copiilor nevoiaşi de la Centrul de zi "Sfântul Stelian". Un reportaj de Paula Tăbîrcă.

(w882) Urlati

Partea a II-a a emisiunii începe la ora 8.00.

- Crăciun la Mănăstirea Dumbrava, locul în care oamenii singuri formează o mare familie. Un reportaj de Ileana Gaiță.

- ,,Bucuria Credinței”: Andrei Victor Dochia și Părintele Constantin Necula continuă parcursul prin Dobrogea. Vor vorbi despre Evanghelia Zilei şi pildele din Pateric, într-o primă ediţie realizată la Mănăstirea Cocoş.

(w882) Bucuria cr

***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă și Corneliu Vlad Matache

Producător: Andrei Victor Dochia

***

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1