loader

Micutzu, „băiat de oraş”, a gătit cu Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

Actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, cunoscut pentru numerele sale de stand-up comedy şi pentru rolul din serialul „Băieţi de oraş” s-a lăsat impresionat, la „Politică şi delicateţuri”, de experimentele culinare ale poetului masterchef Dinescu.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Deşi recunoaşte că nu a văzut vreun spectacol de stand-up comedy, Dinescu se simte excelent în compania musafirului său, iar discuţia curge lin ca între doi prieteni vechi.

În prima duminică din decembrie, Mircea Dinescu l-a primit cu braţele deschise, la Politică şi delicateţuri, pe Micutzu, Cosmin Nedelcu pe numele său, actorul cunoscut pentru numerele sale de stand-up comedy şi pentru rolul din serialul „Băieţi de oraş”.

(w882)

Convins că este gurmad ca şi el, poetul i-a pregătit ceva ce nu a mai făcut niciodată: un experiment pe care îl denumeşte „tăiţei de…raţă”. Explicaţia a venit imediat: pentru că raţa se face greu şi trebuie ţinută câteva ore la cuptor, iar bucătarul şi musafirul nu au atât de mult timp la dispoziţie, Dinescu a tăiat fâşii carnea de raţă, a prăjit-o uşor iar apoi a adăugat legume, rezultatul fiind, cum spune Micutzu, „o mâncărică” delicioasă.

(w882)

Şi pentru că amândoi recunosc că le place pâinea şi ar mânca aproape orice cu pâine, pe masă a apărut o minunăţie aurie, coaptă la foc de lemne, la Cetate. Nu a lipsit de pe masă nici carafa cu rose. Lăutarii au fost şi ei în premieră la Politică şi delicateţuri - celebrul Nea Vasile sau DJ Vasile, cunoscut pentru colaboarea cu Zdob şi Zdub, împreună cu taraful de la Mârşa.

(w882)

***

Cosmin Nedelcu “Micutzu” s-a născut pe 22 iulie 1986, la Focşani. A absolvit Liceul de artă Gheorghe Tăttărescu din Focşani, iar în anul 2009, UNATC, la clasa prof. Adriana Popovici. A început să facă stand-up comedy şi improvizaţie din 2005. A făcut spectacole de stand-up comedy atât în cluburi cât şi în câteva penitenciare. Cosmin este foarte prezent în mediul online, unde se bucură de mare succes. Telespectatorii îl cunosc şi din serialul Băieţi de oraş, de la Antena 1. În 2017, Micutzu a avut două show-uri la Sala Palatului împreună cu Cătălin Bordea şi Dan Badea.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

17:00 Exclusiv în România

* Prezintă Cristian Tabără

In acest episod „Exclusiv in Romania” continuam calatoria noastra prin Bucurestiul interbelic si nu numai.

Probabil că toți bucureștenii-și nu numai ei-au auzit, mai în glumă, mai în serios, despre Mița Biciclista. Ce este adevăr și ce este doar o legendă in povestea sa putem afla vizitând casa care i-a aparținut, în apropiere de Piața Amzei.

Iar clădirea-monument istoric are de oferit mult mai mult decât propria poveste, prin expozițiile inedite pe care le găzduiește.

Vă invităm la o călătorie în timp prin sălile ei! Și nu, destinația nu e cea interbelică, la care v-ați putea aștepta.

Călătoria noastră prin Bucureşti continua şi ajungem pe cel mai şarmant bulevard din capitală-Calea Victoriei unde, aproape la tot pasul, putem admira clădiri din secolul trecut, cu arhitectură deosebită. Câteva dintre ele au fost proiectate de renumitul arhitect francez Paul Gauttereau, un apropiat al regelui Carol I-primul om de stat care a început un amplu proces de modernizare a României. Astăzi pătrundem în cea mai frumoasă bibliotecă universitară din Europa: Biblioteca Centrală Universitară Carol I-o bijuterie arhitectonică a cărei poveste impresionantă vă invit s-o aflați chiar acum.

Muzeul Abandonului este un muzeu-forum digital și participativ, care își propune să cartografieze cultura abandonului și să ofere o narațiune istorică a fenomenului abandonului și instituționalizării copiilor în România. Este un loc de întâlnire între publicul larg și comunitatea invizibilă a copiilor abandonați din România, un spațiu sigur unde această traumă colectivă poate începe procesul de vindecare.

Se estimează că la începutul anilor ‘90, țările ex-comuniste aveau în grijă peste jumătate de milion de copii abandonați. În România se vorbea despre aproape 100.000 de copii abandonați în grija statului-atâția copii se aflau oficial în 1989 în registrele caselor de copii. În realitate, numărul lor era mult mai mare.

Muzeul Abandonului a fost înființat în 2021, cu misiunea de a scoate la lumină o imensă rană ce influențează profund felul în care România arată astăzi.

Producători: Cristian Tabara, Marin Găbudean

18:00 Vedeta familiei

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezentator Florina Constantinescu

Vedeta familiei, proiect care se bucura din ce in ce mai mult de interesul publicului iubitor de muzica si divertisment, incepe difuzarea celui de-al 6-lea sezon. Copiii talentati din toata tara, cu varsta intre 6 si 11 ani, s-au pregatit intens sa faca fata celor 3 probe obligatorii din concurs, probe dificile, la care participa si familiile

Concursul devine din ce in ce mai greu, datorita performantei la care au ajuns micii concurenti, toti dornici sa plece acasa cu trofeul editiei, care ii va califica la marea competitie din toamna, Sezonul Campionilor.

Juriul: Andreea Bălan, Elena Gheorghe, Radu Banică şi Sanda Ladoşi.

Producător Monica Mihai

Sezon nou

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1