loader
Foto

Galerie foto

Micutzu, „băiat de oraş”, a gătit cu Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

Actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, cunoscut pentru numerele sale de stand-up comedy şi pentru rolul din serialul „Băieţi de oraş” s-a lăsat impresionat, la „Politică şi delicateţuri”, de experimentele culinare ale poetului masterchef Dinescu.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Deşi recunoaşte că nu a văzut vreun spectacol de stand-up comedy, Dinescu se simte excelent în compania musafirului său, iar discuţia curge lin ca între doi prieteni vechi.

În prima duminică din decembrie, Mircea Dinescu l-a primit cu braţele deschise, la Politică şi delicateţuri, pe Micutzu, Cosmin Nedelcu pe numele său, actorul cunoscut pentru numerele sale de stand-up comedy şi pentru rolul din serialul „Băieţi de oraş”.

(w882)

Convins că este gurmad ca şi el, poetul i-a pregătit ceva ce nu a mai făcut niciodată: un experiment pe care îl denumeşte „tăiţei de…raţă”. Explicaţia a venit imediat: pentru că raţa se face greu şi trebuie ţinută câteva ore la cuptor, iar bucătarul şi musafirul nu au atât de mult timp la dispoziţie, Dinescu a tăiat fâşii carnea de raţă, a prăjit-o uşor iar apoi a adăugat legume, rezultatul fiind, cum spune Micutzu, „o mâncărică” delicioasă.

(w882)

Şi pentru că amândoi recunosc că le place pâinea şi ar mânca aproape orice cu pâine, pe masă a apărut o minunăţie aurie, coaptă la foc de lemne, la Cetate. Nu a lipsit de pe masă nici carafa cu rose. Lăutarii au fost şi ei în premieră la Politică şi delicateţuri - celebrul Nea Vasile sau DJ Vasile, cunoscut pentru colaboarea cu Zdob şi Zdub, împreună cu taraful de la Mârşa.

(w882)

***

Cosmin Nedelcu “Micutzu” s-a născut pe 22 iulie 1986, la Focşani. A absolvit Liceul de artă Gheorghe Tăttărescu din Focşani, iar în anul 2009, UNATC, la clasa prof. Adriana Popovici. A început să facă stand-up comedy şi improvizaţie din 2005. A făcut spectacole de stand-up comedy atât în cluburi cât şi în câteva penitenciare. Cosmin este foarte prezent în mediul online, unde se bucură de mare succes. Telespectatorii îl cunosc şi din serialul Băieţi de oraş, de la Antena 1. În 2017, Micutzu a avut două show-uri la Sala Palatului împreună cu Cătălin Bordea şi Dan Badea.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1