loader

O nouă oprire în Transilvania. La TVR 1, continuă seria „Chipurile României”

Cum într-un singur episod despre Transilvania nu ar fi fost surprinse suficient de fidel „Chipurile României” din această zonă a ţării, Charlie Ottley revine cu noi imagini şi poveşti spectaculoase de aici. Episodul 6 al documentarului „Chipurile României” este la TVR 1 vineri, 27 aprilie, ora 21.00.

 

În episodul 6 al seriei Chipurile României, continuăm cu o vizită tot în Transilvania, această a României, vastă şi deosebit de importantă din punct de vedere istoric. Poposim pentru început la ferma unui prieten antreprenor, Krishan George, care încearcă să îmbine crescutul tradiţional de bivoli cu... agroturismul.

(w882)

Următoarea oprire este satul Racoş, unde echipa de la Chipurile României face turul unui castel renascentist ce are mare nevoie de restaurare, ocazie cu care descoperă un loc sălbatic, unde se poate „înota” pe culmile unui vulcan de mult timp dispărut.

Ne vom lăsa prinşi în agitaţia locală în timp ce ne îndreptăm spre sud, către un sat mic de lângă Făgăraş. Aici, facem cunoştinţă cu un cuplu aflat la pensie şi aflăm cum a reuşit să salveze şi să transforme nişte case abandonate în unele dintre cele mai exclusiviste case de oaspeţi din Transilvania.

(w500)

Este un business în plină dezvoltare, pe care Charley Ottley şi-ar dori să-l descopere mai mulţi turişti din vestul Europei (din Germania, Marea Britanie, Franţa şi aşa mai departe). Până acum, majoritatea turiştilor sunt români din zona Bucureştiului, care vin aici pentru că află lucruri despre istoria şi despre trecutul ţării lor, despre care încă nu ştiau. Pentru turiştii străini ar fi şi mai interesant, fiind vorba despre ceva autentic.

(w500)

Traversăm şi culmile Hârtibaciului vinerea aceasta vizionând împreună seria documentară Chipurie României la TVR 1 şi aflăm cum o asociaţie a creat un brand pentru a revitaliza micile afaceri locale şi pentru a promova meşteşugurile şi tradiţiile iconice pentru această regiune.

Vom vizita şi un castel de basm făcut aproape în întregime din lut şi ne vom întâlni cu omul al cărui vis a fost să-l construiască.

(w882)

„În plus, îmi voi îndeplini dorinţa de o viaţă: aceea de a surprinde ursul brun european în sălbăticie. Asta îmi place cel mai mult la sălbăticia din România! Pur si simplu o găseşti, te strecori şi o surprinzi...cu aparatul foto!  Acesta este unul dintre puţinele locuri din Europa care mai are urşi, lupi, râşi...deci, de ce să-i omorâm? De ce să nu-i protejăm, promovăm şi să aducem oameni aici ca să-i vadă?”, concluzionează jurnalistul Charlie Ottley.

Cel de-al doilea episod Chipurile României dedicat regiunii istorice a Transilvaniei poate fi vizionat la TVR 1 vineri, 27 aprilie, de la ora 21.00.

11:00 Guşti! Şi apoi mănânci

Cunoscutul chef Alex Petricean alias D’Artagnan desemnat Chef al Anului 2018 de catre prestigiosul ghid Gault Millau şi chef-ul anului 2020 de către Romanian Hospitality Institute lansează către toţi iubitorii gastronomiei româneşti o nouă provocare!

Guşti! Şi apoi mănânci cu chef D’Artagnan ne propune, pe lângă reţete inedite şi rubrici de interviu alături de figuri marcante ale peisajului culinar românesc şi un challenge surpriză!

11:30 Teleshopping

 
„O catastrofă nu vine niciodată singură” – adevăr sau mit?

Omenirea s-a temut dintotdeauna de stihiile naturii. Dacă mult timp s-a crezut că fiecare cataclism este un fenomen izolat, astăzi cercetătorii ...

Ce adversari şi-ar alege Virgil Ianţu dacă ar concura la „Câștigă România!”

Manualele sunt deschise, harta e pe perete, iar Virgil Ianţu e pregătit cu noi întrebări de cultură generală. Aşadar... „Start" pentru sezonul XV ...

Un clasic al cinematografiei americane: „Annie Hall” la TVR 1

Considerat mult timp capodopera lui Woody Allen și comedia romantică perfectă, „Annie Hall” poate fi vizionat la „Telecinemateca”, marți, 15 ...

 

#tvr1