loader
Foto

„O să fie o finală disputată, dar suntem pregătiţi să aducem trofeul în Ghencea!”

Spune Florin Surugiu, experimentatul jucător al echipei CSA Steaua, care va juca finala SuperLigii de rugby în compania actualei deţinătoare a titlului, CSM Ştiinţa Baia-Mare. Finala mare şi finala mică a SuperLigii - în direct la TVR 1, pe 16 octombrie.

 

Sâmbătă, 16 octombrie, stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti găzduieşte finala celei de-a 104-a ediţii a campionatului intern de rugby, Superliga.

Iubitorii rugby-ului nu vor putea fi în tribune pentru a-şi susţine favoriţii, dar vor putea urmări în direct la TVR 1 partida dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti, o reeditare a finalei din 2019, adjudecată atunci de Steaua cu 24-22 (7-3).

Finala mare a Superligii de rugby se dispută sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17.30. Tot în aceeași zi, de la ora 12.00, în finala mică, CS SCM Timişoara întâlneşte CS Dinamo.

(w882)

Campioana en-titre CSM Știința Baia Mare joacă pentru un nou titlu al SuperLigii Naționale de Rugby. Unul dintre coloșii pachetului de înaintare al maramureșenilor, Stejarul Constantin Pristăvița, prezent în echipa zimbrilor în ultimele șapte finale, a declarat despre meciul cu Steaua și motivația pe care o au el şi colegii săi înaintea finalei: „Este o onoare să ajungi să joci finala unei competiții, mai ales să o și câștigi. Tot timpul vrei mai mult ca sportiv, să fii cel mai bun, să te menții în vârf și noi vrem să dovedim că avem această forță, că suntem capabili să câștigăm tot, la fel ca sezonul trecut”.

Cât despre adversarul din finală, Pristaviţa admite: „Steaua este o echipă bună, foarte motivată pentru că își doresc de mulți ani un titlu de campioană și ultima finală a SuperLigii cu ei, în 2019, a fost foarte strânsă, am câștigat la o diferență de două puncte, 24-22. În a doua jumătate a campionatului și-au adus destul de mulți jucători, s-au întărit considerabil, iar asta s-a văzut în joc. Cred că va fi un meci dificil, ca fel ca toate meciurile din acest sezon”.

(w882)

Unul dintre cei mai experimentaţi jucători al CSA Steaua Bucureşti, Florin Surugiu, spune că obiectivul echipei sale este Locul 1, deci câştigarea titlului de campioni, dar recunoaşte: „O sa fie o finală foarte disputată, cunoaștem foarte bine echipa băimăreană, au o grămadă puternică și linia de treisferturi rapidă, dar suntem pregătiți ca sâmbătă să facem cel mai bun joc al nostru și să aducem trofeul în Ghencea după o perioadă lungă”.

Dacă finala mare se joacă de la ora 17.30, tot sâmbătă, dar mai devreme, de la ora 12.00, pe acelaşi stadion Arcul de Triumf, CS SCM Timişoara luptă cu CS Dinamo în finala mică. Şi această partidă va putea fi văzută în direct la TVR 1.

*Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației sanitare din București din ultimele zile și faptul că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Federaţia Română de Rugby a decis ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori. Celor care și-au achiziționat bilete pentru Finalele SuperLigii de sâmbătă, 16 octombrie, li se va restitui integral contravaloarea acestora.

credit foto: rugbyromania.ro

11:00 Cele mai frumoase melodii

Producător Claudia Spătărescu

12:00 Familiile regale din Balcani

(THE ROYALS FROM THE BALKANS, Germania, 2018)

Realizator Alix François Meier

După căderea Cortinei de Fier, foştii monarhi şi membrii familiilor regale din Balcani-denigraţi timp de zeci de ani de fostele regimuri comuniste-se bucură de recâştigarea încrederii naţiunilor pe care le-au condus cândva şi sunt consideraţi nişte gardieni ai moralităţii şi neutralităţii.

Filmul documentar se apleacă asupra a trei dinastii, studiindu-le trecutul şi analizând modul în care au devenit importanţi factori de influenţă şi stabilitate în societăţi post-socialiste.

Este vorba despre regele Mihai I al României, regele Simeon al II-lea din Bugaria, membru al familiei von Saxa-Coburg şi Gotha, şi despre Prinţul Nicolae al II-lea din Muntenegru, descendent al dinastiei Petrovic-Njegos.

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1