loader
Foto

Cum îi protejăm pe copii de ispita drogurilor?

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 13:00, am urmărit la TVR 1 o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea” despre consumul de droguri.

 

Oamenii și Legea

Potrivit statisticilor, în România, mulţi copii încep să consume droguri periculoase în jurul vârstei de 13 ani, iar traficul de substanțe interzise a devenit o realitate în şcoli. Cât de uşor ajung copiii consumatori de droguri? Ce spun reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor despre acest fenomen îngrijorător? Elevii ar putea fi testaţi obligatoriu în unităţile de învăţământ, pentru consum? Ce păţesc cei care sunt prinşi că vând colegilor substanţe interzise?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care am răspuns în această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU a fost prof. univ. dr. Cătălin ŢONE, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Antidrog Bucureşti, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

(w882)

În proiectul de modificare a Legii Educaţiei sunt cuprinse o serie de măsuri de prevenire a violenţei şi consumului de droguri în unităţile de învăţământ. Dintre acestea amintim: posibilitatea introducerii exmatriculării elevilor pentru abateri grave, montarea de camere video, precum şi desfăşurarea de programe prin care profesorii vor fi învătaţi cum să recunoască dependenţa de droguri în rândul elevilor.

(w882)

Pe fondul creşterii consumului de droguri din ultima perioadă, în special în rândul tinerilor, parlamentarii propun, printr-un proiect de lege, ca politiştii să poată face controale în şcoli sau facultăţi, pentru a vedea dacă elevii ori studenţii au consumat droguri. Controalele vor fi făcute fie la iniţiativa politiştilor, fie la solicitarea directorilor de unităţi de învăţământ.

(w882)

Prin Legea nr. 45/2023 care modifică legislaţia privind drogurile şi etnobotanicele, au crescut pedepsele pentru trafic naţional si internaţional de droguri. Traficantul de droguri de mare risc va primi întotdeauna pedeapsa cu executare, care poate ajunge până la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, au crescut pedepsele şi pentru operaţiuni cu „etnobotanice”.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV:  Raluca AMZĂR,  Delia APOSTOL-HANZELIK,  Rareş COTINGHIU

REALIZATOR Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR Mihaela GRECU

***

Program de difuzare:

Redifuzare 20.09.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 20.09.2023, ora 22:10 şi 21.09.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 21.09.2023, ora 06:00


7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

10:00 Vreau sa fiu sănătos!

Prezinta Izabela Marinescu

* Emisiunea isi propune teme din mai multe zone medicale sau zone tangente
sănătății, prezentate și dezbătute într-un stil cât mai agreabil și pe înțelesul
tuturor.

Sanatatea psihica a femeilor aflate in relatii toxice

Rolul ecografiei abdominale

Medicamente pentru diabetici folosite incorect pentru slabire

Infectiile respiratorii

Sanatatea plamanilor

Producător Beatrice Cioba

Sezon nou

 
Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

publicat: vineri, 16 mai 2025

Televiziunea Română regretă dispariţia actriţei Cristina Deleanu, care a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, şi îşi modifică programele, ...

Sfânta Liturghie de inaugurare solemnă a pontificatului Papei Leon al XIV-lea, în direct la TVR

Duminică, 18 mai, la ora 11.00, în Piața Sfântul Petru, papa Leon al XIV-lea va prezida Sfânta Liturghie pentru inaugurarea solemnă a ...

„Zlatna, Abrud, Brad - Tot ce-a fost şi ce va fi”, un film despre oraşele din patrulaterul aurifer al Munţilor Apuseni

La „Dosar România”, Gabriel Geamănu ne propune un documentar despre viaţa a trei dintre localităţile din Apuseni unde se exploata minereu. ...

 

#tvr1