loader
Foto

Cum îi protejăm pe copii de ispita drogurilor?

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 13:00, am urmărit la TVR 1 o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea” despre consumul de droguri.

 

Oamenii și Legea

Potrivit statisticilor, în România, mulţi copii încep să consume droguri periculoase în jurul vârstei de 13 ani, iar traficul de substanțe interzise a devenit o realitate în şcoli. Cât de uşor ajung copiii consumatori de droguri? Ce spun reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor despre acest fenomen îngrijorător? Elevii ar putea fi testaţi obligatoriu în unităţile de învăţământ, pentru consum? Ce păţesc cei care sunt prinşi că vând colegilor substanţe interzise?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care am răspuns în această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU a fost prof. univ. dr. Cătălin ŢONE, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Antidrog Bucureşti, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

(w882)

În proiectul de modificare a Legii Educaţiei sunt cuprinse o serie de măsuri de prevenire a violenţei şi consumului de droguri în unităţile de învăţământ. Dintre acestea amintim: posibilitatea introducerii exmatriculării elevilor pentru abateri grave, montarea de camere video, precum şi desfăşurarea de programe prin care profesorii vor fi învătaţi cum să recunoască dependenţa de droguri în rândul elevilor.

(w882)

Pe fondul creşterii consumului de droguri din ultima perioadă, în special în rândul tinerilor, parlamentarii propun, printr-un proiect de lege, ca politiştii să poată face controale în şcoli sau facultăţi, pentru a vedea dacă elevii ori studenţii au consumat droguri. Controalele vor fi făcute fie la iniţiativa politiştilor, fie la solicitarea directorilor de unităţi de învăţământ.

(w882)

Prin Legea nr. 45/2023 care modifică legislaţia privind drogurile şi etnobotanicele, au crescut pedepsele pentru trafic naţional si internaţional de droguri. Traficantul de droguri de mare risc va primi întotdeauna pedeapsa cu executare, care poate ajunge până la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, au crescut pedepsele şi pentru operaţiuni cu „etnobotanice”.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV:  Raluca AMZĂR,  Delia APOSTOL-HANZELIK,  Rareş COTINGHIU

REALIZATOR Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR Mihaela GRECU

***

Program de difuzare:

Redifuzare 20.09.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 20.09.2023, ora 22:10 şi 21.09.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 21.09.2023, ora 06:00


13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* CONSUMUL DE DROGURI UCIDE!

Invitat prof. univ. dr. Cătălin ŢONE, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Antidrog Bucureşti, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

Transmisiune directă

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Mărioara Murărescu atâția ani am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor

Comedia romantică „Frumoasa mincinoasă”, din 9 mai, la TVR 1 | VIDEO

Dacă dragostea ar fi interzisă timp de 7 ani... şi nu ai putea să te căsătoreşti cu persoana iubită... Fanii serialelor coreene se pot bucura de ...

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 9 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1