loader
Foto

Galerie foto

Partajul după divorț – voluntar, la notar sau judiciar, în instanță?

Ce presupune partajul după divorț și cum pot fi împărțite bunurile comune ale soților prin buna învoială prin intermediul medierii? Care este procedura când se dorește apelarea la notar? Dar la instanță? Ce costuri implică partajul bunurilor comune după divorț și ce acte sunt necesare? Răspunsul, în ediția emisiunii „Oamenii şi legea”, pe care aţi putut să o revedeţi joi, 25 ianuarie.

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Ionela VASILE, avocat.

(w882)

Atunci când soții ajung la desfacerea căsătoriei, aceștia pot solicita și partajul bunurilor, care se poate face odată cu divorțul, sau ulterior, neexistând obligația de a se face odată cu divorțul. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Partajul, care reprezintă un aspect diferit de încetare a regimului comunității de bunuri, poate fi făcut oricând după divorț.

(w882)

Partajul se va face doar dacă, înaintea divorțului, exista regimul comunității de bunuri și dacă se dorește acest lucru. În cazul în care soții sunt căsătoriți sub regimul separației de bunuri, fiecare bun dobândit de soț îi aparține soțului dobânditor și nu este deținut în coproprietate, partajul nu se va face, întrucât nu este necesar, neexistând bunuri comune.

(w882)

*Ediția s-a difuzat în premieră pe 5 ianuarie 2024.

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

· av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

· Raluca AMZĂR

REALIZATOR

· Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

· Mihaela GRECU

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1