loader
Foto

Piața jocurilor de noroc la "Banii Tăi"

Vineri, 16 noiembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: Piața forței de muncă, Industria 4.0, Piața jocurilor de noroc, Deciziile de impunere ale ANAF.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Românii amatori de pariuri și jocuri de noroc lasă, în fiecare an, peste un miliard de euro în sălile de joc. Cine sunt jucătorii de pe piață, la ce valori se ridică încasările și cu cât contribuie această industrie la Produsul Intern Brut aflați vineri, la „Banii Tăi”, de la Vlad Ardeleanu, Director General Superbet.

Peste 2 miliarde de site-uri, adică, teoretic, câte unul la fiecare doi locuitori ai planetei. Și peste 3 miliarde de aplicații între care, afișarea de informații statice sau dinamice sub formă de text, imagini și sunete (așa-numitele pagini web), poșta electronică, transferul de fișiere, telefonie, comerț, sondări de opinie, știri, muzică, lucru de la distanță, jocuri, operațiuni bancare, vot online și multe, multe altele. În termeni economici, mai mult de jumătate din veniturile planetei se câștigă datorită unei conexiuni la internet. Despre industria 4.0 discutăm cu Cleopatra Căbuz, membru al Academiei Naționale de Inginerie din Statele Unite ale Americii, Ronald Binkofski, Președinte Honeywell ECE, Sorin Burchiu, Decan al Facultății de Inginerie a Instalațiilor (UTCB) și Liviu Drughean, prorector UTCB.

Specialiștii în resurse umane se plâng de lipsa lucrătorilor specializați, și multe domenii cheie din economie sunt afectate. De exemplu, anul trecut, cel mai mare număr de posturi vacante a fost raportat în industrie, comerț și construcții. Despre forța de muncă discutăm vineri, la „Banii Tăi”, cu Oana Munteanu, Senior Manager, PwC România și Adela Jansen, Coordonator Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Sumele datorate statului de persoane fizice pentru veniturile obținute în ultimii 5 ani pot fi plătite până în martie 2019. Concret, așa cum anunțase în primăvară Ministrul de Finanțe, acum se primesc deciziile de impunere pentru anii precedenți pentru sumele restante din impozitul pe venit și contribuții sociale pentru pensii și sănătate. Termenul de plată este de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere. Aflați mai multe detalii vineri, la „Banii Tăi”, de la Raluca Bontaș, Tax Partner Deloitte România.

În fiecare vineri urmăriți emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 29.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00, la  TVR1 HD vă invităm să urmăriți noi subiecte interesante la "Teleenciclopedia". Emisiunea este în reluare ...

Asigurările și soluționarea litigiilor

Asigurările și soluționarea litigiilor

publicat: luni, 18 martie 2024

În ediția de marți, 19 martie, a emisiunii ”Oamenii și legea”. De la ora 13:00, pe TVR 1.

Aventurile eroului Ulise, la TVR 1. Cu Kirk Douglas, Silvana Mangano, Anthony Quinn | VIDEO

Nicio femeie nu-i rezista, niciun bărbat nu-l putea domina... Una dintre grandioasele poveşti din lumea literaturii... Plină de furie, încântare, ...

 

#tvr1