loader
Foto

Galerie foto

„Politică şi delicateţuri” cu umor negru. Dan Negru.

Mircea Dinescu l-a ospătat pe simpaticul prezentator tv în emisiunea din 24 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. În meniu: „fruct de mare de apă dulce”.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia de Florii a emisiunii Politică şi delicateţuri, invitatul lui Mircea Dinescu este bănăţeanul Dan Negru, „spaima blondelor din România”, cum îl numeşte cu umor poetul, alături de care găteşte raci şi icre de ştiucă, fiind ultima duminică înainte de Paşti şi dezlegare la peşte. Ca de obicei, Mircea Dinescu ne aşteaptă în faţa micilor ecrane şi pe 24 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882) Dinescu si

Pus pe glume şi inspirat din emisiunile musafirului său, Dinescu îl leagă la ochii şi îl convinge să bage mâna într-o pungă de unde să scoată „legume”, dar în care, de fapt, sunt... raci vii! Fără să bănuiască ce i se pregăteşte, Negru trage o spaimă sănătoasă când atinge vietăţile.

(w882) Dinescu si

Amuzat, Dinescu îi arată cum se curăţă racii şi îi prepară un fel de mâncare pe care nu l-a mai făcut până acum: „fruct de mare de apă dulce”. Mai exact, o vânătă coaptă, peste care pune picioruşe şi cozi de raci, capere şi nelipsita zeamă de portocală, pe care o numeşte „drogul” său. „Tocmai pentru că am pornit de la stilul lui de a speria domnişoarele cu tot felul de gândaci, am zis să-i fac un animăluţ dintr-o vânătă coaptă cu picioare şi cozi de raci”, explică poetul.

(w882) Dinescu si

În tot acest timp, musafirul nu stă degeaba, ci amestecă sârguincios icrele de ştiucă şi ascultă instrucţiunile gazdei sale. „Mâncarea la Dinescu e ca un jam session de jazz, niciodată nu iese la fel”, se amuză el.

(w882) Dinescu si

Aşezaţi la masă, în cramă, cei doi deapănă amintiri şi vorbesc despre televiziune, iar din când în când sunt întrerupţi de Taraful Mahalaua Veche şi muzica lui colorată şi veselă.

(w882) Dinescu si

***

Dan Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, la Timişoara. A absolvit Facultatea de Drept şi pe cea de Jurnalism. Şi-a început cariera la Radio Timişoara în 1991, apoi a continuat cu TVR Timişoara. Din 1999, este moderator tv la Antena 1.

Este cunoscut datorită unor show-uri de mare popularitate, precum „Next Star”, „Plasa de stele”, „Te pui cu blondele?”, „Demascarea”, „Ciao, Darwin", „Ziua Judecăţii", „Academia Vedetelor", „Genialii", „Money Drop" etc. Este singurul moderator de televiziune care a prezentat 16 ani consecutiv Revelioane televizate, situate în topul audienţelor pe piaţa tv din România.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1