loader
Foto

Premii pentru tineri, Muzeul Cărții și Exilului Românesc şi povestea primei agenții de presă din țară, la „Ora Regelui” | VIDEO

Bogdan Șerban-Iancu a prezentat subiectele noii ediţii „Ora Regelui”, de sâmbătă, 20 aprilie 2024, ora 14.30, la TVR 1.

 

Ora Regelui

Programul Duke of Edinburgh, creat cu aproape șapte decenii în urmă de Prințul Philip al Marii Britanii și patronat în prezent de fiul său Edward, actualul Duce de Edinburgh, a ajuns să se deruleze în 144 de țări. Și Majestatea Sa Margareta a oferit patronajul organizației din România. Mii de tineri au acceptat, din anul 2013 până acum, provocarea de a își dezvolta abilitățile, de a își depăși limitele, de a își exprima spiritul de echipă, precum și pe cel de aventură.

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție a programului Duke of Edinburgh și, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere. Vedem imagini de la eveniment în noua ediţie „Ora Regelui”, la TVR 1 - sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 14.30.

(w882)

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

(w882)

(w882)

Demonstrațiile de îndemânare în afaceri și inteligența artificială pusă la treabă au făcut deliciul audienței. Viitorul acestor copii din liceul care poarta numele Regelui Mihai este asigurat.

(w882)

credit foto: Sandrino Gavriloaia

În Casa magistratului Dimitrie Dianu din Craiova, valoros monument istoric și de arhitectură exemplar renovat, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Deschiderea unei instituții muzeale reprezintă un gest temerar, cu atât mai mult cu cât este vorba de recuperarea, înțelegerea și conservarea memoriei exilului românesc. A devenit tot mai necesară o rescriere a istoriei noastre postbelice, impunând repoziționarea și reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești. Noul muzeu deține 38 de colecții care însumează mai bine de 60.000 de cărți, publicații și periodice, circa 1.000 de mape cu scrisori și note personale, numeroase fotografii și înregistrări audio-video, lucrări de artă, obiecte personale, piese de mobilier, documente și manuscrise.

(w500)

Povestea primei agenții de presă din țară începe în anul 1889 când, sub numele Agenția Telegrafică a României, transmitea prima informație de presă, practic, o telegramă. Menirea agenției era să difuzeze în străinătate știri despre România, iar către țară, toate știrile de interes general sau special. În prezent, după 135 de ani în care a constituit o arhivă impresionantă, Agerpres acoperă toate județele tării și marile capitale ale lumii. Cu zece ani în urmă, Regele Mihai acorda decorația regală ”Nihil Sine Deo” agenției de presă, ”pentru informarea corectă, imparțială și promptă a românilor și a lumii despre România".

Urmărim „Ora Regelui” la TVR 1 – sâmbătă, 20 aprilie 2024, ora 14.30, iar la TVR Internațional – în aceeaşi zi, 20 aprilie 2024, de la ora 16.00. TVR Moldova difuzează ediţia joi, 25 aprilie 2024, ora 16.00.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

credit foto: romaniaregala.ro

6:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa

Producători: Delia Nicola şi Andreea Vişan

Transmisiune directă

8:45 Teleshopping

 
Despre franzela

Despre franzela "fitness", la "Agrostrategia"| VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Piața românească de panificație traversează o perioadă de transformare, consumatorii manifestând un interes crescut pentru produse specializate, ...

Mai natural decât vânatul nu există | VIDEO

Mai natural decât vânatul nu există | VIDEO

publicat: sâmbătă, 29 martie 2025

Cererea tot mai mare pentru alimente curate, cu o proveniență transparentă și procesare minimă, reprezintă o oportunitate pentru vânătorii ...

Mănăstirea Nămăești, situată în pitoreasca Valea Mare Pravăț, județul Argeș, își are rădăcinile adânc înfipte în istorie, fiind atestată ...

 

#tvr1