loader
Foto

Războiul de la graniţă şi istoria Transnistriei, subiecte în prima ediţie a noului sezon „Breaking Fake News” | VIDEO

Emisiunea realizată de Marian Voicu a revenit cu premiere. Primul episod al sezonului s-a difuzat duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

S-au împlinit 600 de zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Între timp, războiul a ajuns la frontiera României. Ce ar putea urma? Cosmin Popa, cercetător științific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga”, a discutat subiectul cu Marian Voicu în prima ediţie a noului sezon „Breaking Fake News”, la Interviul săptămânii.

(w882)

Rubrica a deschis ediţia din 15 octombrie a emisiunii, de la ora 19.00, la TVR 1.

Odată cu succesul comercial al inteligenței artificiale, softurile care produc deep-fake-uri au devenit mai performante și mai accesibile. Care sunt inițiativele Parlamentului României în acest context? Aflăm la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea.

(w882)

Propagandiştii Kremlinului falsifică timbre pro-naziste atribuite Kievului şi îi învinovăţesc pe refugiaţii ucraineni pentru invazia ploşniţelor din Franţa, în timp ce antivacciniştii îi acuză pe laureaţii Nobel pentru medicină că au purtat măşti la festivitatea de decernare a premiilor. Ne-a oferit lămuriri Horia Gruşcă, în Revista presei fake a ediţiei de duminică.

(w882)

Transnistria a fost îndelung disputată de marile imperii. Aici s-a născut limba moldovenească, o ficțiune lingvistiva bolșevică. Astăzi, Transnistria rămâne un conflict înghețat, dar care este istoria sa? Rubrica Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram, a făcut lumină pe această temă.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii şi în acest sezon al emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Prima ediţie s-a difuzat duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1