loader
Foto

Războiul de la graniţă şi istoria Transnistriei, subiecte în prima ediţie a noului sezon „Breaking Fake News” | VIDEO

Emisiunea realizată de Marian Voicu a revenit cu premiere. Primul episod al sezonului s-a difuzat duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

S-au împlinit 600 de zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Între timp, războiul a ajuns la frontiera României. Ce ar putea urma? Cosmin Popa, cercetător științific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga”, a discutat subiectul cu Marian Voicu în prima ediţie a noului sezon „Breaking Fake News”, la Interviul săptămânii.

(w882)

Rubrica a deschis ediţia din 15 octombrie a emisiunii, de la ora 19.00, la TVR 1.

Odată cu succesul comercial al inteligenței artificiale, softurile care produc deep-fake-uri au devenit mai performante și mai accesibile. Care sunt inițiativele Parlamentului României în acest context? Aflăm la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea.

(w882)

Propagandiştii Kremlinului falsifică timbre pro-naziste atribuite Kievului şi îi învinovăţesc pe refugiaţii ucraineni pentru invazia ploşniţelor din Franţa, în timp ce antivacciniştii îi acuză pe laureaţii Nobel pentru medicină că au purtat măşti la festivitatea de decernare a premiilor. Ne-a oferit lămuriri Horia Gruşcă, în Revista presei fake a ediţiei de duminică.

(w882)

Transnistria a fost îndelung disputată de marile imperii. Aici s-a născut limba moldovenească, o ficțiune lingvistiva bolșevică. Astăzi, Transnistria rămâne un conflict înghețat, dar care este istoria sa? Rubrica Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram, a făcut lumină pe această temă.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii şi în acest sezon al emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Prima ediţie s-a difuzat duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1