loader
Foto

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în prim-plan o întrebare esențială: Ce loc are muzica în educația copiilor noștri? Aflăm sâmbătă, de la ora 18:00, la TVR 1, de la Mădălina Dobrovolschi şi invitaţii săi, Zoli Toth şi Flavia Popa.

 

Conform datelor Ministerului Educației, peste 85% dintre elevii din ciclul primar și gimnazial participă la ore de muzică în școli. În același timp, peste 70% dintre părinți recunosc rolul esențial pe care muzica îl are în dezvoltarea emoțională și intelectuală a celor mici. Și totuși, în multe cazuri, educația muzicală rămâne formală, teoretică, lipsită de resurse și metode creative.

La „Țară, țară, cine ești?” suntem invitaţi să descoperim o Românie care poate învăța să cânte, într-o ediție dedicată muzicii, ca instrument de transformare socială și educațională. Pentru discuţie, Mădălina Dobrovolschi îi are alături pe Zoli Toth - muzician și fondator al programului de muzică în școli “BeatAgora”, care vine cu o viziune curajoasă: educația prin sunet, ritm și creativitate – şi pe  Flavia Popa - secretar general bancar, susținătoare activă a culturii și proiectelor educaționale.

(w500) Madalina D

Jurnalista TVR şi invitaţii săi vorbesc despre un proiect care rescrie regulile jocului: BeatAgora – un program național alternativ de educație muzicală care își propune să transforme 50 de licee din România în adevărate huburi creative, unde muzica devine limbaj comun, metodă de învățare și spațiu de dezvoltare personală.

Cu emoție, ritm și viziune, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” devine o scenă pentru soluții reale, oameni inspirați și idei care pot schimba viitorul. Pentru că atunci când educația întâlnește muzica, se nasc generații mai echilibrate, mai sensibile și mai conectate la ceea ce înseamnă umanitate.

„Țară, țară, cine ești?” dă tonul unei conversații esențiale despre viitorul copiilor noștri, sâmbătă, 12 iulie, ora 18:00, la TVR 1.

 

credit foto: Mădălina Dobrovolschi

21:00 ​ Visătorii

Telecinemateca *​ Visătorii (MOONSTRUCK-SUA, 1987)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Norman Jewison

Cu: Cher, Nicolas Cage, Danny Aiello

*Comedie. Loretta Castorini (Cher), o contabilă văduvă din Brooklyn, decide că ar fi timpul să se recăsătorească şi acceptă cererea unui bărbat drăguţ de vârsta a doua, Johnny Cammareri. Deşi nu este prea îndrăgostită de viitorul soţ, Loretta e convinsă că a ales bine, până îşi face apariţia fratele lui Johnny, Ronny, care lucrează la brutăria din cartier. Spre deosebire de blajinul său frate, Ronny este imprevizibil şi pasional, iar Loretta se trezeşte irezistibil atrasă de el.

Redactor Vlad Ţurcan

*3 premii Oscar 1988, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Cher), cea mai bună actriţă în rol secundar (Olympia Dukakis), cel mai bun scenariu

*2 premii Globul de Aur 1988, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Cher), cea mai bună actriţă în rol secundar (Olympia Dukakis)

23:10 Deceniul ascuns

(2024) Episodul 1 (pilot)

Documentar

Regia Alexandru Stănescu

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)
 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1