loader
Foto

Revoluţie sau lovitură de stat? Temă de discuţie în ediţia specială „Decembrie roşu”

La 35 de ani de la zilele în care românii şi-au strigat cu disperare libertatea, TVR 1 difuzează seria documentară „Decembrie roşu”, precum şi dezbateri pe această temă. Jurnaliştii TVR Cornel Mihalache şi Răzvan Butaru caută să facă lumină asupra evenimetelor din decembrie 1989, alături de invitaţii lor. O ediţie specială deschide seria pe 28 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

După trei decenii şi jumătate, evenimentele sângeroase din decembrie 1989 rămân încă o rană deschisă pe trupul României democratice. Au murit atunci peste 1000 de oameni şi au fost răniţi peste 3000, dar nimeni n-a fost găsit responsabil pentru majoritatea covârşitoare a acestor victime, înregistrate după răsturnarea lui Ceauşescu. Pe 28 noiembrie, Televiziunea Română propune telespectatorilor săi o serie documentară ce urmăreşte să desluşească ce s-a întâmplat cu adevărat atunci, dacă ceea ce numim „Revoluţia din 1989” a fost, de fapt, revoluţie sau lovitură de stat. Cele patru întâlniri cu istoria recentă a României au loc joia, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882) DECEMBRIE

Ediţia specială „Decembrie roșu” prilejuiește întâlnirea unor jurnaliști speciali: Mihai Tatulici, Bogdan Ficeac și Răzvan Belciuganu, atenţi observatori ai evenimentelor din 1989, cu cei doi realizatori TVR, Răzvan Butaru și Cornel Mihalache, autorii serialului „1989 Decembrie roșu”. Cinci opinii, unele chiar diferite, despre momente ale lui decembrie 1989, se împletesc într-o poveste la 35 de ani distanță de evenimente.

(w882) DECEMBRIE

(w882) DECEMBRIE

(w882) Mihai Tatu

Dezbaterea de joi seră de la TVR 1 va fi urmată, în următoarele două seri de joi, de difuzarea celor patru episoade ale documentarului „Decembrie roşu”, iar pe 19 decembrie, o altă dezbatere pe aceeaşi temă încheie seria dedicată evenimentelor ce au schimbat soarta României acum 35 de ani.

(w882) Cornel Mih

(w882) Razvan But

(w882) DECEMBRIE

realizatori: Răzvan Butaru şi Cornel Mihalache

foto: „Decembrie roşu”, TVR

7:00 Universul credinţei

Prezintă: Andrei Victor Dochia

Jurnal Universul credinței: Pomenirea Sfinților mărturisitori din închisorile comuniste la Timișoara și Gherla; Cinstirea Sfântului Preot Mucenic Liviu Galaction la Cluj.

Catholica-Papa Francisc după 12 ani de Pontificat

Editorialul săptămânii.

Sinaxar-Sfântul Sofronie al Ierusalimului, apărător al dreptei credințe.

Reportaj -Conferința cu tema „Sfântul Dumitru Stăniloae-Lumina Ortodoxiei Românești-O viață în slujba teologiei și a neamului”, desfășurată la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Eseu despre Sfântul Grigorie Palama, întemeietorul Mișcării Isihaste.

Înțelesuri creștine cu părintele profesor Gheorghe Holbea despre semnificația și practicile specifice Postului Paștelui.

Cartea de duminică-Când veșnicia se pogoară pe pământ, autor Costion Nicolescu.

Dialogurile dimineții cu Părintele Valentin Mâțu de la Mănăstirea Turnu, jud. Prahova. Ep. 4. Un dialog despre Sfântul Grigorie Palama, teologul luminii necreate.

Documentar -Cum arată o familie creștină. Un reportaj de Radu Găină realizat în satul Pârcovaci, din județul Iași.

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Manastirea Corbi de Piatra, Arges

Bucuria credintei va propune un popas in locul de bastina al Corvinestilor, in localitatea Jgheaburi, comuna Corbi. Aici, in perioada domnitorului Neagoe Basarab, a fost reinfiintata manastirea Corbii de Piatra. Locasul de cult rupestru data din secolul al XIV-lea.

Realizatorii emisiunii ofera telespectatorilor informatii deosebite despre valoarea istorica, artistica si patriminiala a manastirii domnesti care, la 1512, a primit hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Din anul 2003 asezamantul monahal a fost redeschis si zilnic se savarsesc slujbe la care participa atat credinciosii locului, cat si turistii aflati in trecere prin Corbii Corvinestilor.

Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

 
Ediție specială „Weekend matinal” dedicată Papei Francisc

Papa Francisc s-a opus „globalizării indiferenței”, a susținut cauza celor săraci, a migraților și a celor defavorizați – deținuți, bolnavi, ...

TVR a transmis, de la Vatican, funeraliile Papei Francisc | VIDEO

TVR 1, TVR INFO și TVR Moldova au difuzat în direct, între orele 10:00 și 14:00, ceremonia de înmormântare a Papei.

Ediția specială dedicată funeraliilor Papei Francisc, în direct la TVR | VIDEO

Pe TVR 1 și TVR INFO ați urmărit slujba de înmormântare a Papei, comentarii de specialitate din studioul Televiziunii Române, intervenții ale ...

 

#tvr1