loader
Foto

Galerie foto

Sâmbătă, răsfoim noi file din Teleenciclopedia

Ediția din 21 mai a Teleenciclopediei ne-a adus subiecte interesante precum Ceramica de Samarkand, Cavalerii templieri, Tamarinul.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Basilica San Francesco din Assisi (ep.2/4)

Continuăm să vă prezentăm Basilica di San Francesco – cel mai reprezentativ monument arhitectonic din oraşul Assisi. Pereții Bisericii Superioare sunt împodobiți cu splendide fresce ale pictorului Giotto di Bondone, ce ilustrează episoade revelatoare din Legenda Maior – biografie a Sfântului Francisc din Assisi, scrisă de teologul Bonaventura da Bagnoregi.

Tamarinul (ep.1/2)

Specific zonelor tropicale, tamarinul, zis şi tamarind, este una dintre cele 1500 de specii de acacii, răspândite în Africa, India şi Australia.

Cavalerii Templieri (ep.2/3)

Acuzaţi de sodomie şi erezie de Regele Franţei, Filip al IV-lea, membrii primului ordin militar religios al Bisericii Catolice, împreună cu Jacques de Molay, Mare Maestru Templier, sunt arşi pe rug în vinerea de 13 octombrie 1307 – dată considerată, de atunci, nefastă.

Sanatoriile puilor (ep. 9/20 )

În urma unei operaţii de cezariană, maimuţa-păianjen Cassiopee moare, lăsându-l orfan pe Che. Cum nu există altă femelă din specia sa, care să îl poată adopta, îngrijitoarea-biolog Charlene Lebreton de la ,,Zoo Touroparc” (din Lyon) îi va acorda toată îngrijirea şi dragostea de care Che are nevoie.

Ceramica de Samarkand

Monumentele acestui oraş uzbek, împodobite, pe vremea cuceritorului Tamerlan, cu ceramica multicoloră specifică. Despre nepreţuita moştenire din Samarkand, în Teleenciclopedia din 21 mai.

Samarkand, Teleenciclopedia din 5 decembrie

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1