loader
Foto

Se zice că... “U2” cântă în direct la TVR

Zen Garden, pentru prima dată în studiourile TVR. Horoscopul carierei şi al sănătăţii, ritmuri populare din zona Olteniei... Vizi Imre şi  Andrei Tudor Band, Liliana Ţuroiu şi noua ei colecţie,  Zestrea, î n 15 aprilie, la  Se zice că... , de la 17.10.

 

FLORINA Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Se zice că... are oaspeţi de seamă şi în această miercuri: astrologul Mariana Cojocaru, designerul Liliana Ţuroiu, cântăreaţa de muzică populară Polina Manoilă, interpretul Vizi Imre şi... surpriză: trupa tribut U2 - Zen Garden. Florina Constantinescu şi Ioana Voicu, gazdele emisiunii Se zice că..., de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, sunt odihnite după minivacanţa de Paşti şi, bineînţeles, dornice să prezinte telespectatorilor cele mai noi informaţii despre invitaţii emisiunii şi proiectele lor. Miercuri după-amiază, în direct de la ora 17.00, o nouă ediţie Se zice că...

Ce înseamnă să arate şi să cânte piesele celor de la U2, dar să nu fie U2? Vom afla chiar de la membrii formaţiei tribut U2 – Zen Garden. De câte ori au fost confundaţi de public până acum cu idolii lor, U2, care este relaţia lor cu trupa irlandeză, dacă în condiţiile în care cântă piesele trupei U2, folosesc grafica acestora, imită imaginea lor, oamenii vin totuşi la concertele Zen Garden, aflăm la Se zice că... din 15 aprilie.

La ultimele întâlniri, cei doi chefi bucătari Mehrzad Moghazehi şi Alexandru Cîrţu au pregătit meniuri de post, dar de data aceasta, la Se zice că... au liber la gătit, fără restricţiile postului.

(w882)

În 2010, artista Liliana Ţuroiu a lansat prima colecție inspirată din costumul tradiţional românesc, intitulată Interferenţe. Când şi cum s-a apropiat de portul popular, de unde vine dragostea pentru ia românească, de ce simt creatorii nevoia să revină la rădăcini sunt câteva lucruri despre care va vorbi Liliana Ţuroiu la Se zice că... de miercuri, 15 aprilie. Şi tot atunci, va prezenta proiectul Zestrea, în care creaţiile ei sunt lucrate manual, din materiale de lux, material naturale, în care utilizează contemporan fragmente preţioase din piese tradiţionale româneşti”.

Se zice că... a cântat în faţa lui Mihail Gorbaciov, Charles De Gaulle, Indira Ghandi, Mao Tze Dung, Kim Ir Sen, Nixon, Tito, Brejnev, Jivcov, Yasser Arafat, Lech Walensa, Gadaffi, Gheorghe Gheorghiu Dej. Interpreta Polina Manoilă va povesti la Se zice că... despre protocolul respectat înaintea acestor apariţii.

De întrebările incomode nu vor fi ocoliţi toţi invitaţii ediţiei Se zice că... din 15 aprilie. Şi tot atunci, Raluca Zaharia, coordonator comunicare UNICEF, continuă să vorbească despre campania UNICEF împotriva violenţei verbale în familie – Violenţa verbală răneşte. Iar horoscopul carierei şi al sănătăţii, la început de primăvară este adus de astrologul Mariana Cojocaru.

La rubrica Hituri de legendă, realizatorii emisiunii vă reamintesc câte o melodie românească difuzată la radio şi tv şi fredonată de generaţii întregi... Este vorba despre piese ale unor artişti consacraţi, interpretate la Se zice că... de voci excepţionale, aflate la începutul carierei.  Pe 15 aprilie, protagonistul acestei rubrici la Se zice că... este Alin Ignat, care va reaminti telespectatorilor primul succes al compozitorului Jolt Kerestely, Copacul. Lansată in 1975 de Aurelian Andreescu, piesa a fost interpretată, pe marile scene ale lumii, de soprana Angela Gheorghiu 30 de ani mai târziu. La „Se zice că...” din 15 aprilie, melodia va fi interpretată de un tânăr care a câştigat numeroase premii la cele mai importante festivaluri și concursuri din țară și străinătate. Hitul de legendă Copacul, pe muzica Jolt Kerestely, versuri Ovidiu Dumitru, se ascultă în interprtarea lui Alin Ignat.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:59 Teleenciclopedia

DOAMNA ŞI UNICORNUL (ep.1)

La sfârșitul secolului al XV-lea, Franța ajunsese cel mai mare regat din Europa, sub conducerea dinastiei de Valois. Spiritul Renașterii italiene pătrunsese treptat în principalele provincii, impulsionând dezvoltarea artelor. Printre operele ce decorau somptuoasele palate se număra și La Dame à la licorne (Doamna și unicornul)-splendidă tapiserie compusă din șase piese, create în stilul „mille-fleurs”.

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 4)

După răsturnarea regimului țarist, conducerea Rusiei a fost preluată de un guvern provizoriu, compus din membrii partidelor de orientare liberală și socialistă. Pe scena politică apărea încă un „jucător”, ce avea să se dovedească crucial în desfășurarea evenimentelor: Sovietul, reprezentând muncitorii și soldații „artizani” ai Revoluției din februarie 1917. Primul Război Mondial continua să înghită resurse și să facă victime, iar reformele făgăduite încă nu păreau să aibă șanse de materializare iritând populația nerăbdătoare. La sediul bolșevicilor, Lenin (considerat un „apucat” nevrednic de atenție) susținea neobosit discursuri subversive. Revoluția liberal-democratică intrase în impas, dar Vladimir Ilici Lenin câștiga teren.

INSTRUMENTELE MUZICALE (ep. 8)

Doar cele mai „înzestrate” instrumente au supravieţuit timpului. Lăuta, atât de prețuită odinioară, a căzut în dizgrație, înlocuită de interpreți mai „strălucitori”-cum este clavecinul, de pildă. Însă „lovitura de grație” a primit-o de la o „rudă” mai apropiată. Chitara modernă provine din Spania veacului al XII-lea, numele său având originea, prin filieră arabă, în Grecia antică: kithara. Spre deosebire de lăută, ea are ambele fețe plate, decupate la mijloc, și se distinge printr-o „voce” clară, „nervoasă”.

MAMIFERE MARINE (ep. 4)

Printre delicatesele preferate ale cașaloților se numără și cefalopodele. În lupta pentru hrană, calmarii din genul Architeuthis, deși ating 13 metri lungime și cântăresc o mie de kilograme, nu pot înfrunta balenele de 40 de tone, nici măcar în adâncurile oceanelor. În căutare de surse de hrană, uriașii cașaloți se scufundă până la adâncimi considerate, multă vreme, cele mai mari atinse de un mamifer marine. Însă monitorizarea cu noi tehnologii a demonstrat că există un alt mamifer marin în măsură să depășească recordurile de adâncime ale cașaloților: foca elefant, Mirounga leonina.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1