loader
Foto

Galerie foto

Tapiserii celebre: "Doamna şi Unicornul", la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 19.10 şi duminică, 23 septembrie, ora 6.30,  la TVR 1 vă puteţi delecta cu o nouă ediție a  Teleenciclopediei, care ne transpune în spaţii, medii sau epoci diferite.

 

Teleenciclopedia

DOAMNA ȘI UNICORNUL

Cele șase tapițerii alegorice Doamna și Unicornul, țesute în secolul al XV-lea și rămase anonime, invită încă la reflecție, trezind bucuria de a participa la o enigmatică ceremonie medievală.

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ

(w882)

Primele rafale de vânt îngheţat dinspre Siberia aduc pe malurile Dunării: cocori (Grus Grus), tritoni cu creastă dobrogeni (Triturus dobrogicus) și gâște de vară (Anser, Anser);  mii de cormorani pitici se adună la culcuşurile sigure, din copacii situaţi în plin centrul capitalei sârbe; în perioada iernilor grele, cursul inferior al Dunării (din Serbia, Bulgaria şi România) poate rămâne captiv într-o platoşă de gheață, așa cum s-a întâmplat în anul 2012.

DESPRE JUCĂRII. SKATEBOARDUL

Deși pare greu de crezut, skateboard-ul are aproape un secol de existență! Popularitatea sa a explodat în anul 1976, când tânărul american Alan Gelfand a executat prima săritură acrobatică – cunoscută drept „Ollie”.

MOLUȘTELE

Pentru a vâna și supraviețui, cele mai inteligente moluște – precum sepiile și caracatițele – își modifică „convenabil” culoarea și textura pielii, apelând la o armă redutabilă, cu efect vizual și chimic: norul de cerneală.

Această ediție este reluare din 24 februarie 2018 și poate fi urmărită online, în livestreaming, pe TVR+.

 

Producător: Oana Haşegan
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca


 

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1