loader
Foto

Teleenciclopedia: Călătorie la Padova și Lhasa

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 18:50, la TVR 1 și pe TVR+ am participat la o nouă aventură în lumea cunoașterii. Ghid ne-a fost echipa emisiunii Teleenciclopedia.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

CAPELA SCROVEGNI (Premieră) (ep.5/6)

Admirând frescele Capelei Scrovegni din Padova, săvârşite între anii 1303-1305 de Giotto di Bondone, am ajuns la cele care încheie ciclul dedicat Vieții Lui Cristos. Artistul a împărţit pereţii navei în 38 de scene, reprezentând cele şapte vicii şi tot atâtea virtuţi. În acest episod sunt prezentate o parte dintre ele, după cum urmează: Prudenţa, Puterea, Cumpătarea, Justiţia, Nerozia, Nestatornicia, Ura şi Nedreptatea.

ECOSISTEME: SCANDINAVIA (ep.19/20) (Premieră)

Măsurând doar 20 de centimetri, alcele mici (Alle, alle) se numără printre cele mai mici păsări marine nordice; ursul polar (Ursus maritimus) – cel mai mare prădător terestru – vânează focile, folosind sloiurile mişcătoare de gheaţă.

ALEXANDRA DAVID NÉEL (ep.2/3) (Premieră)

Urmărim, în continuare, călătoria plină de primejdii şi de neprevăzut, a temerarilor Alexandra David Néel (scriitoare şi exploratoare franco-belgiană) şi a tovarăşului ei loial, Yongden, spre inima Tibetului: Lhasa.

SANATORIILE PUILOR (ep. 3/20)

Aproape jumătate din efectivele focilor cenuşii (Halichoerus grypus) înoată în apele litorale ale Marii Britanii şi, în fiecare toamnă, femelele se adună pe țărmuri să dea naştere puilor.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1