loader
Foto

Teleenciclopedia: Războiul Rece - pagini germane | VIDEO

Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+, într-o nouă ediție "Teleenciclopedia" ne-am bucurat de minute dedicate istoriei, geografiei, artei și biologiei.

 

Teleenciclopedia

GUSTAVE COURBET – ATELIERUL ARTISTULUI (ep.2/2)

Pentru chipurile din Atelierul artistului, Courbet a recurs inclusiv la tehnica fotografiei.

(w882) Courbet At

Deși intenția critică a pânzei e de necontestat, lucrarea nu și-a dezvăluit toate tainele și contradicțiile – cum însuși autorul ei afirma: „Tabloul e destul de misterios. Să ghicească cine, ce vrea”.

RĂZBOIUL RECE (ep.4/5)

În 1947, Berlin devine capitala spionajului mondial. La Kremlin, în 24 iunie 1948, Stalin dispune blocarea infrastructurii de transport dintre cele două zone ale capitalei germane, dar în cele din urmă se recunoaşte învins și ridică blocada, în 12 mai 1949. Pe 23 mai 1949, zonele de ocupație britanică, americană și franceză se unifică sub numele de Republica Federală Germania (RFG). Sovieticii reacționează: la 7 octombrie 1949 apare, pe harta Europei, Republica Democrată Germană (RDG). (Foto credit © ZDF)

ROVERE MARȚIENE (ep. 1/2)

În 2003, inginerii de la NASA lansau spre Planeta Roșie doi roboți Spirit și Opportunity – datorită cărora avem astăzi avem certitudinea că, în trecut, pe suprafața planetei Marte exista apă în stare lichidă. Pe 26 noiembrie 2011 ateriza pe Marte și Curiosity, cel mai greu (900 de kilograme) și cel mai sofisticat robot – încă funcțional – trimis vreodată de oameni pe o altă planetă.

MOLUȘTELE (ep. 6/7)

Cefalopodele au abilitatea de a memora evenimente simple, învață, disting forme și culori – pot fi chiar „dresate” prin formarea de reflexe condiționate.

(w882)

***

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător: Oana Haşegan

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1