loader
Foto

Galerie foto

De la Veneţia în inima Tibetului, cu Teleenciclopedia

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18:50 , la  TVR 1 şi și online pe  TVR+ , Teleenciclopedia. Iată sumarul ediţiei:

 

Teleenciclopedia

ARTA ARHITECTURII (ep.10/15)

Săvârşită între anii 1063-1094, Basilica Sfântul Marcu din Veneţia a impresionat credincioşii prin opulența sa: cinci cupole din cărămidă, o fațadă grandioasă, portaluri încadrate de coloane şi splendide mozaicuri aurite, datorită cărora a și fost supranumită Chiesa d’Oro.

REGATUL MARI (ep. 4/4)

Printre ruinele din fosta Casă Regală, în așa-zisa „Curte a Palmierului”, s-a descoperit o excepțională pictură murală ce redă solemnitatea de învestitură a suveranului Zimri Lim – ultimul cârmuitor al Regatului Mari.

TAMARINUL (ep.2/2)

Acacia heterophylla, denumirea ştiinţifică a Tamarinului, preferă arealele cuprinse între 1200 şi 2000 de metri altitudine – drept care i s-a spus şi Tamarin de Podiş. Gazda sa este Insula Réunion din Arhipelagul Mascarene, situat în Oceanul Indian, la aproximativ 700 de kilometri de Madagascar.

ALEXANDRA DAVID NÉEL. CĂLĂTOARE ÎN TIBET (ep.2/3)

Continuăm să urmărim călătoria mistică, plină de neprevăzut, a temerarei exploratoare  franco-belgiene Alexandra David Néel şi a însoţitorului său loial, Aphur Yongden, spre inima Tibetului: Lhasa.

Emisiunea este în reluare pe 05 noiembrie 2017, la TVR 1 şi pe portalul video TVR+, de la ora 07.00.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

***

Producător  OANA HAŞEGAN

Realizator: CORNELIA RĂDULESCU

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1