loader
Foto

Galerie foto

Odiseea vulcanilor, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

Sâmbătă, 13 aprilie, la TVR 1, TVRHD și TVR+, de la ora 19.00, vă invităm să revedeți o ediţie de colecție a Teleenciclopediei.

 

Teleenciclopedia

Vom experimenta emoţia lumilor necunoscute, asprimea vieţii din deşert, bucuria jocului şi ne vom lăsa vrăjiţi de natura dezlănţuită.

EUGÈNE DELACROIX – „FEMEI  DIN  ALGER  ÎN  APARTAMENTUL  LOR” (episodul 2/2) (Reluare din 21.04.2018)

În anul 1832, Eugène Delacroix devenea primul pictor francez care ajungea în Maroc și, totodată, căruia i se îngăduia să viziteze un harem. Grație tabloului său realist, dar și romantic în spirit, “Femei din Alger în  apartamentul lor”, spectatorul pătrundea într-o lume nouă, lipsită de stereotipurile vremii.

(w882)

CAII NAMIBIENI (episodul 4/5) (Reluare din 10.11.2018)

Nemaiputând să țină pasul cu restul grupului, un cal bătrân şi slăbit e victimă sigură a hienelor; Pinguinii „cu picioare negre” (Spheniscus demersus) culeg plante marine pentru construirea cuiburilor; Pe ţărmul sud-vest african al Atlanticului, şacalii cu spate negru (Canis mesomelas) au concurenţi serioși în „goana” după  „delicatese”: hienele brune.

(w882)

DESPRE JUCĂRII. BILBOQUET (Reluare din 21.04.2018)

În secolul al XVI-lea, Bilboquet cucerea Europa, dar mai ales Franța. Japonezii l-au descoperit și ei în anul 1600, schimbându-i numele în kendama. Inițial „instrument” de antrenament pentru samurai, a căpătat, treptat, binecunoscuta formă actuală, foarte îndrăgită de copii!

(w882)

ODISEEA VULCANILOR (episodul 4/10) (Reluare din 10.11.2018)

Pe îndepărtatele insule vulcanice, izolate timp de secole, fauna și vegetația au căpătat caracteristici unice. Zonele create de cele mai multe dintre punctele fierbinți au devenit nucleele unor medii cu o biodiversitate incredibilă, fiecare cu specii endemice și propriul lanț trofic.

Emisiunea are reluare la TVR 1, duminică, 14 aprilie, de la ora 06.30.

***

Producător:  OANA HAŞEGAN 
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1