loader
Foto

Un Rio formidabil: Marcel Răducanu, mijlocaş dreapta în Echipa de Vis

Marcel Răducanu şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat vineri, 30 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Marcel Răducanu este cel de-al doisprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Marcel Răducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale fotbalului românesc. Fostul mijlocaş ofensiv, cu o tehnica de bijutier, a câştigat cu echipa Steaua două titluri de campioană şi două Cupe ale României. Acum are o şcoală privată de fotbal în Germania, unde îi antrenează pe tinerii talentaţi.

Când intra în teren cu Steaua sau cu Naţionala, Marcel Răducanu era aclamat de fani la fel cum îi scandau peste ani tribunele numele lui Hagi. A rămas legendar meciul Stelei cu CSM Râmnicu Vâlcea, când zeci de mii de oameni strigau în cor "cel mai bun din RSR a plecat în RFG".

Marcel Răducanu tocmai fugise din ţară în Germania. Bineînţeles că oficialii nu au putut accepta situaţia. Meciul a dispărut din toate înregistrările.

Pentru că era căpitan în Armata Română a fost condamnat 6 ani de închisoare pentru dezertare.

A făcut carieră în tricoul Borussiei Dortmund, unde a jucat în peste 160 de meciuri.

S-a retras din activitatea de jucător în 1990. După ce a agăţat ghetele în cui, a rămas în Germania. Încearcă să transmită ceva din talentul său copiilor pe care îi antrenează la şcoala de fotbal din Dortmund.

Pentru Campionatul Mondial care începe în curând, Răducanu pariază pe Brazilia, Argentina, pe nemţi şi pe spanioli. El va juca în Echipa de Vis pe postul de mijlocaş dreapta.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1