loader
Foto

„Universul credinţei” – ediţie specială de Sfânta Parascheva, la TVR 1

Joi, 14 octombrie, de la ora 10.00, a fost transmisă, în direct, slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

 

Andrei - Victor Dochia
Universul credinţei

Pelerini din toată ţara vin în fiecare an la Iaşi, în luna octombrie, pentru a se închina Sfintelor Moaşte ale ocrotitoarei Moldovei. Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită şi în acest an, pe 14 octombrie, chiar şi în condiţii de pandemie – sau, poate, acum, cu atât mai mult, rugăciunile credincioşilor se înalţă către cea pentru care stau mărturie nenumărate minuni şi vindecări.

Telespectatorii TVR 1 au participat şi ei la praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva de joi dimineaţă, prin intermediul unei ediţii speciale „Universul credinţei”, difuzată în direct de la ora 10.00.

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul ediţiei speciale „Universul credinţei”, telespectatorii au putut urmări slujba în direct, comentariul fiind făcut de către jurnalistul TVR Andrei-Victor Dochia.

Unul dintre principalele evenimente religioase din România, pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva se va desfăşura în condiţii speciale, autorităţile anunţând că au fost pregătite măşti şi soluţii dezinfectante; de asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei, organizatorii au scos Sfintele Moaşte spre închinare cu câteva zile mai devreme.

***

Coordonator Paula Tăbîrcă
Producător ​Andrei-Victor Dochia​

foto: doxologia.ro

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...