loader
Foto

"Viața Satului": Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii | VIDEO

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct nodal pentru transformarea agriculturii românești. Urmărim o ediție "Viața Satului", duminică, 6 iulie, de la ora 11:00, la TVR 1 și TVR+.

 

Viaţa satului

Prin reuniunea reprezentanților guvernamentali, a actorilor din industria agroalimentară și a experților, evenimentul  a creat un spațiu de colaborare unde nevoile și constrângerile fiecărui sector au putut fi exprimate și luate în considerare, a facilitat dialogul multipartenerial, esențial pentru o abordare sistemică și integrată a programelor strategice naționale.
..

.
Accentul tot mai mare pe gestionarea riscurilor climatice, amplificate de schimbările globale, subliniază necesitatea investițiilor strategice în infrastructura de protecție, precum Sistemul Național Antigrindină și tehnologiile de stimulare a precipitațiilor.

Pregătirea specializată a resurselor umane devine, de asemenea, o prioritate crucială. În acest context, Administrația Națională de Meteorologie joacă un rol esențial în furnizarea de avertizări timpurii și precise, indispensabile pentru protecția populației și a bunurilor materiale, dar și pentru o gestionare eficientă a resurselor de apă.

Operaționalizarea Centrului European de Agrometeorologie reprezintă un pas important spre furnizarea de servicii climatice performante și digitalizate pentru fermierii români și europeni.

(w882) viata satuSectorul agroalimentar românesc se confruntă cu provocări majore, de la dificultățile de acces la piață până la un nivel insuficient de digitalizare. Creșterea capacităților de producție, în concordanță cu cerințele pieței, și concentrarea pe produse cu valoare adăugată sporită sunt esențiale pentru a asigura competitivitatea sectorului.

Digitalizarea, depășind stadiul de tendință, devine o necesitate imperativă. Integrarea tehnologiilor moderne optimizează utilizarea resurselor, îmbunătățește procesul decizional și contribuie la creșterea productivității. Deși se observă o receptivitate crescută a fermierilor români față de avantajele digitalizării, aceștia se confruntă adesea cu o problemă acută: lipsa finanțărilor dedicate.

Prin urmare, este esențial ca dezbaterile despre digitalizare să conducă la acțiuni concrete, influențând politicile publice și oferind soluții eficiente pentru implementare.

Coeziunea, inovarea și armonizarea politicilor publice rămân elemente cheie pentru depășirea obstacolelor existente și pentru valorificarea maximă a potențialului agroalimentar românesc.
.

Moderator și producător Gabriel Gherghescu
.

"Viața Satului": Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, duminică, 6 iulie, de la ora 11:00, la TVR 1 și TVR+

Sezon nou

.

16:50 Prinţesa Ja-Myung

(PRINCESS JA-MYUNG-Coreea de Sud, 2009)

Episodul 17

Regia Lee Myung-woo

Cu: Jung Ryeo-won, Park Min-young, Jung Kyung-ho

* Dramă istorică. Povestea, inspirată de o veche legendă populară coreeană, a două surori vitrege care au marcat existenţa regatului Nakrang, în urmă cu aproape 2.000 de ani. Prinţesele Ja-myung şi Ra-hee s-au născut în aceeaşi zi, din acelaşi tată, dar din mame diferite. Un oracol avertizează că una dintre ele va deveni salvatoarea naţiunii, iar cealaltă va duce la distrugerea ei. Pentru a evita această nenorocire, se hotărăşte uciderea celor două prinţese. Dar folosindu-se de puterea ei, Wang Ja-shil, cea de-a doua soţie a regelui, reuşeşte s-o salveze pe fiica ei Ra-hee şi încearcă s-o asasineze pe Ja-myung. Aceasta scapă însă în mod miraculos, fiind găsită şi crescută de o trupă de circ. Peste ani, descoperindu-şi adevărata identitate, Ja-myung se întoarce în Nakrang şi îşi construieşte propriul destin, întâi ca preoteasă a templului, apoi ca războinică şi vajnică apărătoare a patriei sale. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:15 România face bine

România face bine * prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

* Cea mai mica școală din România. Are 12 metri pătrați, patru copii și un dascăl cu suflet mare. Așa ar putea fi descrisă cea mai mică școală din România, care se află într-un vârf de munte din inima Maramureșului. Desi curentul electric a ajuns si la Cornățea de câțiva ani, nu s-a gasit nimeni care sa îl branseze la scoala. Pentru ei, invatatoarea vine pe jos in fiecare zi, 14 kilometri.

* Miracolul Alexia

Alexia Tudose are un certificat de naştere şi unul de... renaştere. Adolescenta implicată într-un grav accident de circulaţie în decembrie 2022, cand ambele braţe i-au fost amputate, are acum o viaţă aproape normală.

* Preotul Damaschin-Salvatorul de suflete

Ultimul reportaj este despre un om care și-a dedicat viața binelui. Este în slujba Lui Dumnezeu și a schimbat viețile a mii de copii și familii. Vorbim despre părintele Dan Damaschin, cel care a transformat Iașul în polul faptelor bune.

Producător Maria Cristina Ţilică

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1