„Akzente”, emisiunea în limba germană de la TVR 1, a prezentat în ediţia de joi, 9 iulie, un interviu cu actorul Klaus Maria Brandauer.
Ediţia este disponibilă online pe TVR+.
Joi, 9 iulie, de la ora 15:30 la TVR 1 şi online pe TVR +, este programată o nouă ediţie a emisiunii prezentate de Laura Moise.
Cele mai atractive subiecte din sumarul din 9 iulie al actualităţii comunităţii germane din România sunt dialogul cu oaspetele emisiunii, actorul Klaus Maria Brandauer, Festivalul verii la Consulatul German de la Sibiu, întâlnirea foştilor elevi ai Colegiului Nikolaus Lenau din Timişoara, precum și serbarea coroanei la Cârţa.
Luna trecută, Klaus Maria Brandauer a jucat în spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, de Samuel Beckett, în regia lui Peter Stein, la Sibiu, şi a bucurat publicul cu prezenţa sa la Gala Festivalului Internaţional de Teatru, ca invitat de onoare al Festivalului.
Klaus Maria Brandauer s-a născut în 1943, în Austria. Apreciatul actor a fost nominalizat la premiile Oscar şi BAFTA şi a câştigat un Golden Globe pentru rolul din „Departe de Africa”, în regia lui Sydney Pollack. Brandauer este şi profesor la „Max Reinhardt Seminar” de la Viena. Pe lista absolvenţilor acestei şcoli de teatru se află Christoph Waltz.
Christel Ungar Ţopescu a realizat interviul difuzat în ediția din 9 iulie a emisiunii.
Despre Akzente:
Fie că e vorba de saşii transilvăneni, de şvabii bănăţeni şi sătmăreni, ori de germanii din Bucovina sau Dobrogea, redacţia Emisiuni în limba germană e alături de ei, încercând să le afle problemele şi nevoile şi implicându-se în viaţa lor socială şi culturală. Niciun eveniment important pentru comunitatea germanilor din România nu scapă nesemnalat, echipa Akzente colaborează strâns cu toate asociaţiile şi publicaţiile germanilor din România, cu reprezentanţele oficiale ale statului german în ţara noastră, cu postul public Deutsche Welle, dar şi cu diverse organizaţii şi centre culturale din Germania.
Emisiunea în limba germană a fost lansată în toamna anului 1969, fiind însă întreruptă vreme de patru ani de regimul Ceauşescu (începând cu 1985).
În 2003, „Akzente” a primit de la CNA premiul pentru cea mai bună emisiune în limba minorităţilor conlocuitoare. În 2005, documentarul „Cei uitaţi” - în regia lui Adrian Drăguşin, cu un scenariu de Tiberiu Stoichici - a luat premiul pentru regie la SIMFEST - Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi. În 2009 Christel Ungar Ţopescu a primit în cadrul Galei APTR un premiu pentru interviul cu violonista Anne Sophie Mutter.
Puteţi lua legătura cu realizatorii emisiunii Akzente prin pagina lor de Facebook: Akzente.
***
Emisiunea „Akzente” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.