loader
Foto

Galerie foto

Artă, armată, sport – excelență sub Patronaj Regal

La „Ora Regelui” din 10 iulie am aflat noutăţile Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, am intrat în culisele Concursului Național de Creație pentru Muzică de Fanfară și am vizitat Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. Sâmbătă, ora 14.30, la TVR 1.

 

Ora Regelui

Noutățile Festivalului Internațional de Film București au fost prezentate, în avanpremieră, într-o seară regală: prima secțiune, „Focus Spania”,  este dedicată împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între regatele hispanic și român. Cea de-a doua este secțiune de film documentar istoric, dedicată anul acesta, la 100 de ani de la naștere, Regelui Mihai. Afăm mai multe la „Ora Regelui” din 10 iulie, ora 14.30, la TVR 1.

(w882)

Aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, festivalul de film bucureștean s-a consacrat pe plan internațional de-a lungul timpului, prin profesionalismul organizării lui, dar și prin excelența operelor cinematografice prezentate. Tradiția va continua și în această toamnă cu a 17-a ediție, care se anunţă tot una de excepție.

(w882)

Al 15-lea Concurs Național de Creație pentru Muzică de Fanfară i-a adunat în sala de concerte pe membrii Orchestrei Reprezentative a Armatei, care și-au reîntâlnit publicul după un an de restricții. Cu emoții, dar și cu mult entuziasm, ei au deschis concertul cu deja celebra compoziție „Valurile Dunării”, capodopera unuia dintre șefii Muzicilor Militare rămas in istorie, Iosif Ivanovici, apoi au interpretat alte dansuri, marșuri și, surprinzător, canțonete. Muzicienii militari își servesc patria cu arma lor, cea a sufletului, care îmbărbătează, dar și alină. Un reportaj pe acest subiect - sâmbătă, la „Ora Regelui”.

(w882)

Prima promoție de femei-militar a trecut de câțiva ani în rezervă. Inimoasele doamne care și-au încheiat cariera militară au încă multe proiecte. Așa s-a născut Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu". Activitatea organizației are o strânsă legătură cu Casa Regală, aflându-se de câțiva ani sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta. În ultimii ani, cu diferite ocazii, reprezentantele Asociației Ecaterina Teodoroiu au fost alături de Familia Regală, implicându-se, ca voluntari, în buna desfășurare a multor evenimente. Povestea lor, pe 10 iulie, de la 14.30, la TVR 1.

(w500)

Viitorii ofițeri-ingineri, specializați în sisteme de armament, autovehicule și aeronave de tip militar, precum și în domeniul electronicii și al comunicațiilor, i-au dat onorul patronului lor regal, Ferdinand Întregitorul, cel care a fost și primul mareșal al României. „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa!”, spunea Regele României Mari. Din anul Centenarului Unirii, numele Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” este purtat cu mândrie de către tinerii care se dedică apărării naționale, ordinii publice și securității statului român.

(w500)

Artă, sport, armată. Cu alte cuvinte, performanță, premii, medalii. Pe eroii poveștilor din „Ora Regelui” de astăzi îi definesc, în primul rând, aspirațiile, rigoarea și disciplina. Vom afla istoria câtorva federații sportive aflate sub Înalt Patronaj Regal și vom face cunoştinţă şi cu campionii tot sâmbătă, în noua ediţie „Ora Regelui”.

(w500)

„Ora Regelui” se vede la TVR după următorul program:

TVR 1 – sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 14.30

TVR Internațional –   sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 16.00

TVR MOLDOVA – marți, 13 iulie 2021, ora 11.00

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu

Montaj: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Cristina Ionescu, Adelina Dumitrescu, Diana Ilica

23:55 Piedone la Hong Kong

(PIEDONE A HONG KONG-Italia, 1975)

Regia Steno

Cu: Bud Spencer, Enzo Cannavale, Al Lettieri

Comedie.

(Reluare)

2:05 Nocturne

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Producător Oana Cucuruzeanu

(Reluare)
 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1