loader
Foto

Bunăstare materială prin investiții inteligente

În ediția din 4 octombrie a emisiunii ”Lumea financiară” am aflat despre cum putem câştiga mai mulţi bani, cum ar trebui să îi administrăm mai bine şi cheltui inteligent.

 

Narcis Popescu
Lumea financiară

România se află la coada clasamentului statelor europene atunci când vine vorba despre educaţie financiară. Plecand de la această realitate, Narcis Popescu împreună cu invitatul său, Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară au  discutat în prima ediție a emisiunii “Lumea financiară” despre importanța înțelegerii noțiunilor ce compun acest concept.

(w882)

În emisiunea de marţi, 4 octombrie, am aflat cum putem câştiga mai mulţi bani, cum ar trebue să îi administrăm mai bine şi cheltui inteligent.

(w882)

Todată, am discutat și despre piața de capital și cât de accesibilă ne este. Am aflat că oricine poate investi pe Bursă, indiferent de sumă; „Ca să începi să investeşti, de multe ori ai nevoie de o sumă de start pentru deschiderea contului de fond, care poate să crească automat de la o lună la alta. Ideea principală este să menţii investiţiile pe termen lung”, a declarat Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

***

În fiecare marți, de la ora 18:00, pe TVR1, jurnalistul TVR Narcis Popescu şi invitaţii săi explică mecanismele economice ale societăţii actuale în emisiunea „Lumea financiară”.

 

 

 

 

17:00 Exclusiv în România

* Prezintă Cristian Tabără

Ne-am întors în zona Sibiului, un loc special și încărcat de istorie, binecuvântat de Dumnezeu.

Aici o să vedem și o să aflăm poveștile fostei mănăstiri a Ursulinelor din Sibiu și o să vizităm un loc deosebit, în premieră, Catacombele mănăstiri. Se spune că de aici pornesc mai multe tuneluri care duc până în afara fostei cetăți a orașului. Locul nu este bântuit, dar seara, când este liniște, se poate auzi glasul unei fecioare care își spune povestea sa celor care sunt în preajmă.

Apoi o să mergem să vedem, tot în premieră, cetatea proaspăt restaurată din Saschiz. Fortificația de aici este una specială deoarece nu a fost construită de către nobilime, așa cum sunt cele mai multe, ci de către oamenii locului, sătui să tot fie jefuiți și să își piardă viața de câte ori treceau vrăjmașii prin zonă.

O să poposim și în Cisnădioara ca să îl cunoaștem pe ultimul sas care mai face manual, după metode tradiționale, cahle sau teracote pentru sobe. O să ne dezvăluie care este secretul meșteșugului său și cât de surprins este de interesul neașteptat a celor care vor să își construiască sobe cu lemne.

Producători: Cristian Tabara, Marin Găbudean

Sezon nou

18:00 Vedeta familiei

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezentator Florina Constantinescu

Vedeta familiei, proiect care se bucura din ce in ce mai mult de interesul publicului iubitor de muzica si divertisment, incepe difuzarea celui de-al 6-lea sezon. Copiii talentati din toata tara, cu varsta intre 6 si 11 ani, s-au pregatit intens sa faca fata celor 3 probe obligatorii din concurs, probe dificile, la care participa si familiile.

Concursul devine din ce in ce mai greu, datorita performantei la care au ajuns micii concurenti, toti dornici sa plece acasa cu trofeul editiei, care ii va califica la marea competitie din toamna, Sezonul Campionilor.

Juriul: Andreea Bălan, Elena Gheorghe, Radu Banică şi Sanda Ladoşi.

Producător Monica Mihai

Sezon nou

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1