loader
Foto

Campania „Omul anului”, ediţia 2024, a început la TVR | VIDEO

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci prezintă campania „Omul anului”. În premieră, telespectatorii pot face propuneri pentru titlul „Omul anului” 2024. Câştigătorul va fi desemnat în cadrul unei Gale eveniment, transmisă de 1 Decembrie.

 

Eroii de lângă noi – oameni remarcabili, frumoşi şi generoşi - sunt, în continuare, onoraţi la TVR. Televiziunea Română a dat startul campanei sociale „Omul anului", un amplu proiect dedicat celor care cred în puterea lor de a schimba lumea. TVR marchează, astfel, un nou sezon al recunoaşterii şi celebrării eroilor din comunitatea noastră, persoane ale căror fapte de generozitate, curaj şi solidaritate inspiră şi mobilizează întreaga societate.

Ediţia din acest an a debutat joi, 25 aprilie, ora 18.00, la TVR 1 şi aduce mai multe premiere: programul va fi difuzat atât în grila de primăvară, cât şi în cea de toamnă a postului TVR 1 (câte 10 ediţii) şi va avea o nouă componentă interactivă, respectiv implicarea publicului, care va fi invitat să facă propriile propuneri pentru titlul „Omul anului”.

Moderatorii Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci vor prezenta, săptămânal, la TVR 1, câte două reportaje-portret ale unor eroi dintre noi. Acţiunile lor vor fi comentate împreună cu invitaţi speciali, personalităţi din societatea civilă, dar şi cu membri ai juriului, prezenţi în studio prin rotaţie. În prima emisiune îi vom cunoaşte pe Anamaria Popa, o tânără din Arad care, împreună cu asociaţia sa de voluntari, a renovat spitale, creşe, grădiniţe; tot atunci, ne sunt prezentaţi soţii  Mircea şi Niţa Nedea, profesori de Biologie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, care pregătesc pro bono copii nevoiaşi, dar cu rezultate foarte bune la învăţătură, pentru admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

„Eroii nu sunt doar în povești, în filme, sunt printre noi, iar Televiziunea Română își propune să îi aducă în prim plan. Acești oameni ne dau siguranța că revoluția faptelor bune este posibilă! Și cred că cel mai funcțional proiect de țară pe care putem să îl construim pornește de la a fi bun!”, declară Mădălina Dobrovolschi. „Fiecare întâlnire în studioul emisiunii va fi o oportunitate unică de a împărtăși cu publicul poveștile uimitoare ale celor aleși să fie Omul anului, dar și de a aduce în lumină pasiunea și devotamentul ce animă aceste fapte remarcabile”, adaugă Bogdan Muzgoci.

Telespectatorii vor putea vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, vor putea transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”. Acestea pot fi trimise în scris pe adresa TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti, menționând  pe plic: pentru campania „Omul anului”), pe e-mail, la adresa omulanului@tvr.ro sau prin completarea formularului disponibil pe site-ul omulanului.tvr.ro. Mesajele vor conţine informaţii despre persoană şi motivul pentru care este propusă pentru titlul de „Omul anului”. Cele mai interesante poveşti vor fi selectate de echipa de producţie şi vor fi prezentate în cadrul campaniei TVR.

Primii 7 clasaţi în urma votului săptămânal al publicului se vor califica în etapa finală a proiectului. Înainte de ultima ediţie a competiţiei, alături de alţi 5 eroi selectaţi de juriu dintre cei 40 prezentaţi de-a lungul anului, aceştia vor intra într-o nouă rundă de vot – a publicului (50%) şi a juriului (50%).

Marele câştigător – „Omul anului” 2024 – va fi desemnat în cadrul unei gale eveniment, organizată de TVR în ziua de 1 Decembrie.

Informaţii despre etapele campaniei, nominalizări şi portretele protagoniştilor, precum şi alte detalii utile sunt disponibile pe site-ul: omulanului.tvr.ro. Tot aici, pot fi vizualizate poveştile eroilor din primul sezon al campaniei „Omul anului” (2023).

Televiziunea Română continuă să realizeze şi să difuzeze campanii junalistice pe teme relevante pentru români, să aducă în prim-plan poveşti de viaţă demne de urmat şi valori precum solidaritatea, compasiunea, empatia sau responsabilitatea.

 

Despre campania „Omul anului”

Campania „Omul anului”, lansată în 2023, este un proiect de anvergură care aduce în lumina reflectoarelor poveşti emoţionante despre „oameni de bine”, care schimbă destine şi reclădesc România, fără să ceară nimic în schimb. Anul trecut, proiectul TVR a cuprins mai multe producţii premium: o serie de 12 reportaje-portret şi două gale-eveniment, în care au fost dezvăluite şi premiate 12 poveşti ale unor eroi desăvârşiți - fie că au avut intervenţii în situaţii limită, fie că au dezvoltat proiecte pentru binele comunităţii, pentru semenii lor, pentru persoane defavorizate sau cu dizabilităţi, pentru educaţie sau sănătate, protejarea animalelor sau a mediului. Galele au fost difuzate pe TVR 1, în zilele de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, şi de Revelion, în 31 decembrie 2023. Eroul care salvează vieţi, Vlad Plăcintă - Preşedintele Organizaţiei „Salvează o Inimă" din Botoşani, a primit premiul „Omul anului 2023”.

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Liviu Stan, scriitor

Muzeul Antipa are o expoziţie temporară inedită: specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. Numărul de cititori de la noi din ţară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Geanina Petrea, preşedinte Asociaţia TNR şi Florin Pişcoţiu, psiholog

Pisicile fara stapân din Capitală au primit primele adăposturi , la inţiativa Asociaţiei TNR, care se ocupă cu sterilizarea pisicilor de pe stradă. Asociaţia se ocupa cu capturarea, sterilizarea şi eliberarea pisicilor fara stăpân şi militează pentru încurajarea adopţiilor. De ce sunt importante adopţiile, sterilizările şi acest tip de adăposturi

Claudia Pendea, antreprenor

Claudia a infiintat platforma şi comunitatea "Nu mai port“ un proiect ambițios ce a trecut deja de mult timp granițele internetului. În prezent, este vorba despre o comunitate ce depășește 50.000 de membri. Fenomenul modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Christel Ungar, jurnalist TVR

Săptamâna viitoare, la Sibiu, are loc cea mai întrunire a saşilor în România. Cu motto-ul „Patrie fără frontiere”, scopul întâlnirii este întărirea legăturii dintre sașii emigrați cu țara și meleagurile lor de origine și trezirea interesului, mai ales, al tinerei generații, pentru Transilvania. Evenimentul a fost planificat pentru prima săptămână din august deoarece atunci în toate landurile germane este vacanță școlară. Se aşteaptă ca numărul participanților să depășească și de această dată 10.000. Cei mai mulți participanți vin din străinătate, Germania și Austria, sunt anunțate însă și grupuri din Statele Unite ale Americii și Canada

Live din Delta Văcăreşti cu Ciprian Nechita, organizator -proiectul "Vara Verde în Parcul Naţional Bucureşti" este în plină desfăşurare. În lunile iulie şi august, Delta din centrul Bucureştilor aşteaptă locuitorii oraşului cu ateliere interactive, spectacole şi tururi ghidate.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:59 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

10.00-11.12 Canotaj simplu vâsle serii (Mihai Chiruţă )

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1