loader
Foto

Copiii sunt invitați la teatru: „Pinocchio", la TVR1

"Pinocchio", de Carlo Collodi, spectacol preluat de la Teatrul "Ion Creangă", a fost invitația TVR1 pentru cei mai mici telespectatori, sâmbătă, 16 iulie, de la ora 10.00.

 

Pinocchio

de Carlo Collodi

Dramatizare de Cornel Todea

În distribuție: Ani Crețu, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Boris Petroff, Alexandrina Halic, Marius Nănău, Ion Gh. Arcudeanu, Marina Procopie, Daniel Tudorică, Sibylla Oarcea, Cornelia Pavlovici, Mirela Busuioc, Ioana Ginghină, Florina Luican, Mihaela Bețiu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Claudia Revnic, Vera Linguraru, Julieana Drăghici, Iulia Costiniu, Ioan Georgescu.

Regia și adaptarea: Cornel Todea/ Producător: Ruxandra Țuchel/ Scenografia: Viaceslav Vutcariov

„Lumea celor mari şi mici, lumea personajelor vii şi a păpuşii de lemn însufleţite prin har şi iubire, lumea teatrului, a circului, a cabaretului şi revistei sau a crâşmelor pierzaniei defilează prin faţa ochilor noştri, împreună cu păţaniile lui Pinocchio şi cu acel sentiment al ludicului, ce traversează întreaga reprezentaţie, stârneşte bucuria jocului pe scenă şi buna dispoziţie în sală.” (Ion Parhon, România Liberă, 2003)

(w882)

„În 1982, regizorul Cornel Todea a creat un spectacol nou, conceput în maniera Commediei dell’Arte, care a avut timp de 18 ani, peste 500 de reprezentații, cu actrița Alexandrina Halic în rolul principal. Actuala punere în scenă le oferă celor mici o viziune nouă de o deosebită plasticitate vizuală și bogăție a ritmurilor sonore, înfățișându-le peripețiile personajului iubit și evoluția lui spre o ființă vie, păstrând atmosfera plină de farmec și magie a lumii strălucitoare și pline de ispite din jurul său. Este înfățișată astfel transformarea lui Pinocchio într-un băiețel adevărat în interpretarea tinerei Ani Crețu, o actriță care descoperă mereu resurse expresive originale în redarea poveștii micuței păpuși de lemn.

Pinocchio devine un spectacol greu de uitat care îi va face pe micuții spectatori de astăzi să devină fani ai teatrului.” (Ileana Lucaciu, Timpul liber, 27 februarie – 5 martie 2013)

(w882)


***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Programul se poate modifica, în funcție de evenimentele curente.

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Datele reale ale transplantului în România

În România, peste 5.000 de pacienți se află anual pe listele de așteptare pentru

un transplant. Potrivit Agenției Naționale de Transplant, doar

aproximativ 15-20% dintre pacienții care au nevoie de un transplant hepatic

ajung să beneficieze efectiv de intervenție, iar rata de donare este încă departe

de media europeană.

Invitați:

Vlad Brasoveanu-medic primar chirurgie generala, pionier al transplantului hepatic in Romania

Maria Speranța Iacob-medic primar gastroenterologie

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

CLAUDE MONET-IMPRESIE, RĂSĂRIT DE SOARE

De la „Impresie, răsărit de soare”, ce i-a conferit calitatea de părinte al impresionismului, până la zugrăvirea obsedantă a iazului împodobit cu nuferi, Claude Monet și-a exprimat sensibilitatea lirică prin culoare și lumină. A lucrat neobosit de la vârsta de 15 ani până în anul 1926, lăsând umanității peste 2000 de tablouri.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-lea-DOMINANŢA RAPIDĂ.

MOSHE DAYAN (ep.1)

Încă de la formarea statului Israel, după cel de-Al Doilea Război Mondial, relațiile sale cu țările arabe învecinate au fost încordate. Pe 22 mai 1967, președintele egiptean Gamal Abdel Nasser ordona blocarea Strâmtorii Tiran-strategică pentru accesul Israelului la Marea Roșie, sporind temerile guvernului în privința unui atac iminent. În dimineața zilei de 5 iunie 1967, Moshe Dayan (Ministru al Apărării) lansa un surprinzător „atac preventiv” împotriva adversarilor arabi. Începea „Războiul de șase zile. ”

ETRUSCII-MISTERIOSUL POPOR ANTIC (ep.1) (premieră)

De milenii, Marea Mediterană-sursa celor mai vechi epopei-a fost scena și martora a nenumărate istorii și prefaceri. În antichitate, grecii și romanii au prosperat pe țărmurile ei, dar cine erau locuitorii din Etruria (centrul Italiei de azi) şi ce rol au jucat ei în Peninsula Italică vreme de 800 de ani, cu mult înainte de întemeierea Romei? Deşi au lăsat în urmă vestigii uimitoare (temple, necropole, chiar oraşe întregi), istoria lor este încă învăluită în mister. Cum au dobândit puterea, până unde şi-au extins influenţa şi ce anume le-a provocat declinul? În 2019, pe insula Corsica, la sud de micul oraş Aléria, a fost descoperit un mormânt extraordinar, cu o configuraţie aparte, vechi de 2500 de ani, care nu era nici grec, nici roman.

CAMELEONII DIN MADAGASCAR (ep 1) (premieră)

La 400 km de coasta sud-estică a continentului african, se află insula Madagascar. Acum 70 de milioane de ani, aici exista un ecosistem unic, stăpânit de dinozauri. Astăzi, este habitatul unor „veri” îndepărtați-cameleonii ! Terifianți, amuzanți, prietenoși şi neobișnuiți-ei înspăimântă dintotdeauna triburile locale, care îi consideră „mesageri ai întunericului”. Așadar, vă invităm la un spectacol pe cât de bizar, pe atât de special-Carnavalul cameleonilor din Madagascar. Începem cu genul Furcifer-viețuitoare țâfnoase și morocănoase. Cameleonii‑panteră (Furcifer pardalis), cei mai colorați de pe planetă, expun o „paletă cromatică” ce cuprinde 20 de varietăți, în funcție de „reședință”.

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA (AG)

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1