loader
Foto

Galerie foto

Dansuri şi muzică din Dobrogea şi Craiova, pe scena Festivalului „Ioan Macrea”

Am continuat difuzarea celor mai frumoase momente din cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” duminică, 2 februarie, de la ora 21.10, la TVR 1. Iuliana Tudor a fost gazda festivalului.

 

Susţine anual peste 145 de spectacole de înaltă calitate artistică atât în ţară, cât şi în străinătate, în ţări precum Turcia, Franţa, Serbia, Ucraina, Macedonia, Bulgaria, Olanda, Republica Moldova, Ungaria, Germania, Austria etc., una din cele mai reuşite realizări fiind cea din 2003 când, la Dijon, în Franţa, a obţinut premiul Colierul de argint, în competiţie cu alte 30 de ţări din întreaga lume. Este unul vorba despre Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” Tulcea, unul dintre cele mai valoroase ansambluri folclorice din ţară, al cărui recital din cadrul Festivalului Naţional de Folclor Ioan Macrea a putut fi urmărit la TVR 1 duminică, 2 februarie, de la ora 21.10.

(w882)

Duminică seară, telespectatorii au  putut urmări secvenţe din spectacolul „Nuntă Dobrogeană cu alai tot pe sprânceană”, mai multe suite de jocuri populare din Dobrogea şi din zona Dobrogei - Geambăseasca,  Sârba de la Consul,  Cadâneasca, Geampara, Baicoliu, Ghimpele, Cerchezeasca, Cadineasca, Popârlanul, Hora, Gârliceanca, Pandelaşul, Sârba de la Negru Vodă, dar şi Cântecul Bradului.

(w882)

În cea de-a treia ediţie dedicată de TVR 1 Festivalului Naţional de Floclor Ioan Macrea, Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire şi cu Ansamblul „Maria Tănase" din Craiova. Pe lângă suitele de dansuri pregătite de Formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, i-am ascultat şi pe interpreţii Mariana Ionescu Căpitănescu şi Constantin Enceanu şi ne-am vom bucurat şi de „Căluşul” pus în scenă de Formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

credit foto: stiridesibiu.ro; ziua-online.ro

10:00 Agrostrategia

Agrostrategia

Emil Dumitru-Vicepreședinte Comisia de agricultură din Camera Deputaților

Rubrica Fermierii României

Fermă de porci din rasele Mangalița și Bazna în județul Caraș-Severin

Producator Vlad Macovei

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 10.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1