loader
Foto

Galerie foto

Jocurile Olimpice se văd la TVR, “official broadcaster” #Tokyo2020

Între 23 iulie și 8 august, Televiziunea Română transmite în direct şi înregistrat peste 200 de ore de la cea mai aşteptată ediţie a JO de până acum, #Tokyo2020. Vom fi alături de sportivii români, la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR MOLDOVA.

 

Pentru prima dată în istorie, o ediție a Jocurilor Olimpice, amânată cu un an, se desfășoară într-o țară care a decretat stare de urgenţă din cauza pandemiei SARS-CoV2. Va fi o ediţie cu totul atipică, în care sportivii, ca şi delegaţiile oficiale şi jurnaliştii vor fi nevoiţi să respecte reguli foarte stricte. Din 23 iulie până în 8 august 2021, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

Ne mai despart câteva zile de debutul celui mai mare eveniment sportiv al planetei. Din 23 iulie, o lume întreagă se va conecta la fusul orar al Japoniei unde, timp de peste două săptămâni, cei mai buni sportivi de pe mapamond ne vor emoţiona, ne vor aduce bucurie şi ne vor aminti că, indiferent unde ne aflăm sau ce limbă vorbim, suntem mai puternici împreună.

Românii vor simţi pulsul mişcării olimpice prin intermediul Televiziunii Române, official broadcaster Tokyo 2020, care va asigura, în acest an, peste 200 ore de transmisiuni directe şi înregistrări de la Jocurile Olimpice, pe patru dintre posturile sale – TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR MOLDOVA.

(w882)

Din 22 iulie, pentru că întrecerile încep chiar înaintea ceremoniei de deschidere, românii vor urmări în direct la TVR sporturile şi probele cu participare românească, dar şi cele mai spectaculoase sporturi şi finale. La TVR 1 vor putea fi văzute probe de canotaj, atletism, înot, meciuri importante de fotbal, handbal şi baschet, dar şi tenis de masă, tir cu arcul, scrimă. La TVR 2, telespectatorii vor putea vedea gimnastica, dar şi probe din atletism şi handbal, iar la TVR 3, vom viziona volei, baschet şi alte discipline. Într-o grilă dedicată aproape exclusiv Jocurilor Olimpice, pe perioada 23 iulie - 8 august, TVR Moldova va oferi telespectatorilor de peste Prut cele mai interesante probe la care participă românii, precum şi marile competiţii de gimnastică, atletism, canotaj etc.

(w882)

În total, Televiziunea Română va asigura transmisiuni directe din aproximativ 30 de sporturi. O echipă de jurnalişti TVR se află deja la Tokyo şi aduce în programele Televiziunii Române cele mai noi informaţii şi imagini de la faţa locului, dar va asigura şi comentariul pentru transmisiuni directe pe durata Jocurilor Olimpice. Echipa TVR este formată din jurnaliştii-comentatori: Emil Hossu-Longin, Monica Bucur, Dragoş Cojocaru, Cristian Mîndru, cărora li se alătură Alina Alexoi (COSR), un reporter/corespondent - Dorin Chioţea, trei cameramani, un producător şi un coordonator al echipei. Probele din cadrul Jocurilor Olimpice vor fi comentate atât de la faţa locului, cât şi de la Bucureşti. Se vor afla în faţa microfoanelor, de la Bucureşti: Sorin Hobana, Marian Olaianos, Narcis Şelaru, Dragoş Bocanaciu, Bogdan Tomulică. Printre colaboratorii Redacţiei Sport pe durata JO se numără vicecampioana olimpică Roxana Scarlat, care va comenta probele de scrimă.

Viitorul fotbalului românesc se joacă şi la Tokyo. Au fost neînvinşi în grupe la EURO 2020, iar la JO, tricolorii mici luptă pentru un destin mare. Prima partidă a Naţionalei României, cu Honduras, va fi în direct la TVR 1 joi, 22 iulie, de la ora 14.00, cu comentariul lui Emil Hossu-Longin. Ceremonia de deschidere a JO e programată pentru vineri, 23 iulie, ora 14.00 şi va fi putea fi urmărită de asemenea în direct la TVR 1, cu Alina Alexoi la microfon.

Pe lângă transmisiunile directe sau înregistrate de la Tokyo, TVR mai difuzează, în perioada 22 iulie – 8 august, rezumate, studiouri dedicate evenimentului şi jurnale olimpice. Astfel, din 22 iulie, ora 18.00, cele mai noi informaţii de la Jocurile Olimpice, dar şi rezumatele zilei le vom putea urmări zilnic în „Jurnalul olimpic”, prezentat alternativ de Eda Marcus, Tudor Furdui, Costin Deşliu şi Vlad Arhire. Pe durata Jocurilor Olimpice, în ediţii speciale „Studio olimpic”, invitaţi din lumea sportului vor vorbi despre performanţele româneşti şi internaţionale înregistrate de sportivi la Tokyo.

(w500)

În săptămâna dinaintea JO (19-23 iulie), şi programul matinal „Cu capu-n zori” îşi colorează tematica în culori olimpice. Jurnaliştii TVR ne vor aduce primele informaţii despre sportivii sosiţi în capitala Tokyo, amănunte despre transmisiuni, ceremonia de deschidere, atmosfera unei competiţii de asemenea anvergură, desfăşurată pentru prima dată fără spectatori.

(w882)

În jur de 340 de evenimente din 33 de sporturi vor avea loc sub umbrela Jocurilor Olimpice, la Tokyo, în această vară, dar unele dintre probe şi discipline sunt organizate în afara capitalei Japoniei. Competiţiile se vor desfăşura în nu mai puţin de 41 de locaţii, incluzând Japan National Stadium, Tokyo Stadium şi Yokohama Stadium. La Jocurile Olimpice Tokyo 2020, România este reprezentată de 101 sportivi, care concurează la 17 discipline sportive.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1