loader
Foto

Doctori eroi în noaptea de la Colectiv, invitaţi la Vreau să fiu sănătos

Printre temele ediţiei din 18 noiembrie a emisiunii prezentate de Sonia Argint Ionescu s-au mai numărat: tehnicile Theta Healing, dar şi otitele sau intervenţiile minim invazive în cardiologie.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Deşi timpul trece, uitarea nu poate şi nu trebuie să se aştearnă peste #colectiv. Prea multe drame, prea multe suferinţe, prea mulţi oameni dragi plecaţi, prea mulţi care încă nu ştiu dacă au şanse să îşi revină vreodată. Iar numărul victimelor creşte. Câţiva dintre medicii eroi ai penultimei zile de octombrie, pe care niciun român n-o va uita, sunt invitaţii speciali ai emisiunii Vreau să fiu sănătos din 18 noiembrie 2015. Dr. Silvia Nica, dr. Adriana Bidica, dr. Marian Stamate sunt interlocutorii Soniei Argint Ionescu miercuri dimineaţă la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+.

„Am pregătit pentru miercuri o emisiune de utilitate pentru telespectatorii noştri. Se vor detalia măsurile de prim-ajutor în diferite situaţii, vom afla ce s-a întâmplat în noaptea tragediei din Colectiv în două dintre cele mai mari spitale din Capitală, după care vom avea informaţii despre cum putem să ne schimbăm viaţa pornind de la propriile emoţii şi trăiri”, spune producătorul Beatrice Cioba despre ediţia de miercuri, 18 noiembrie, a emisiunii Vreau să fiu sănătos.

Dr. Silvia Nica este şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar, iar dr. Adriana Bidica, medic UPU specializat pe arsuri, a fost de gardă în noaptea incendiului din Colectiv. Tot în emisiunea de miercuri, 18 noiembrie, va fi prezent şi doctorul Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Clinic Colţea. Dr. Stamate este cel care a coordonat toată activitatea spitalului în noaptea incendiului şi a reuşit să transforme acest spital într-unul de urgenţă. Primii răniţi au fost aduşi aici.

Cristina Hlusak, fondator şi reprezentant oficial Theta Healing în România, vine tot miercuri la Vreau să fiu sănătos pentru a ne explica tehnicile Theta Healing, care se bazează pe fizica cuantica. „Există atât de multe aspecte în care Theta Healing poate ajuta, aspecte cum ar fi: stima de sine, încredere, imaginea corpului, relaţii. Theta Healing este o modalitate simplă, rapidă şi eficientă de a identifica, rezolva şi elimina blocaje profunde, probleme emoţionale şi fizice, înlocuind convingeri limitative, emoţii, sentimente şi gânduri negative cu unele pozitive, benefice”, spune Cristina Hlusak. Mai multe amănunte aflăm la Vreau să fiu sănătos de miercuri, 18 noiembrie.

Reportajele ediţiei din 18 noiembrie vor trata subiecte precum: tehnicile de relaxare sau otitele, despre care dr. Patricia Ene va aduce mai multe informaţii. Iar doctorul Theodor Cebotaru de la Spitalul Monza ne vorbeşte despre intervenţii minim invazive în cardiologie, tot la Vreau să fiu sănătos.

Echipa de realizatori ai emisiunii Vreau să fiu sănătos este formată din:

jurnaliştii: Aura Dore, Carmen Vrabete, Bianca Florea

producător: Beatrice Cioba

prezintă: Sonia Argint Ionescu

Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1 află la Vreau să fie sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. În noul sezon, emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită în direct miercurea, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1