loader

Doctori eroi în noaptea de la Colectiv, invitaţi la Vreau să fiu sănătos

Printre temele ediţiei din 18 noiembrie a emisiunii prezentate de Sonia Argint Ionescu s-au mai numărat: tehnicile Theta Healing, dar şi otitele sau intervenţiile minim invazive în cardiologie.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Deşi timpul trece, uitarea nu poate şi nu trebuie să se aştearnă peste #colectiv. Prea multe drame, prea multe suferinţe, prea mulţi oameni dragi plecaţi, prea mulţi care încă nu ştiu dacă au şanse să îşi revină vreodată. Iar numărul victimelor creşte. Câţiva dintre medicii eroi ai penultimei zile de octombrie, pe care niciun român n-o va uita, sunt invitaţii speciali ai emisiunii Vreau să fiu sănătos din 18 noiembrie 2015. Dr. Silvia Nica, dr. Adriana Bidica, dr. Marian Stamate sunt interlocutorii Soniei Argint Ionescu miercuri dimineaţă la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+.

„Am pregătit pentru miercuri o emisiune de utilitate pentru telespectatorii noştri. Se vor detalia măsurile de prim-ajutor în diferite situaţii, vom afla ce s-a întâmplat în noaptea tragediei din Colectiv în două dintre cele mai mari spitale din Capitală, după care vom avea informaţii despre cum putem să ne schimbăm viaţa pornind de la propriile emoţii şi trăiri”, spune producătorul Beatrice Cioba despre ediţia de miercuri, 18 noiembrie, a emisiunii Vreau să fiu sănătos.

Dr. Silvia Nica este şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar, iar dr. Adriana Bidica, medic UPU specializat pe arsuri, a fost de gardă în noaptea incendiului din Colectiv. Tot în emisiunea de miercuri, 18 noiembrie, va fi prezent şi doctorul Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Clinic Colţea. Dr. Stamate este cel care a coordonat toată activitatea spitalului în noaptea incendiului şi a reuşit să transforme acest spital într-unul de urgenţă. Primii răniţi au fost aduşi aici.

Cristina Hlusak, fondator şi reprezentant oficial Theta Healing în România, vine tot miercuri la Vreau să fiu sănătos pentru a ne explica tehnicile Theta Healing, care se bazează pe fizica cuantica. „Există atât de multe aspecte în care Theta Healing poate ajuta, aspecte cum ar fi: stima de sine, încredere, imaginea corpului, relaţii. Theta Healing este o modalitate simplă, rapidă şi eficientă de a identifica, rezolva şi elimina blocaje profunde, probleme emoţionale şi fizice, înlocuind convingeri limitative, emoţii, sentimente şi gânduri negative cu unele pozitive, benefice”, spune Cristina Hlusak. Mai multe amănunte aflăm la Vreau să fiu sănătos de miercuri, 18 noiembrie.

Reportajele ediţiei din 18 noiembrie vor trata subiecte precum: tehnicile de relaxare sau otitele, despre care dr. Patricia Ene va aduce mai multe informaţii. Iar doctorul Theodor Cebotaru de la Spitalul Monza ne vorbeşte despre intervenţii minim invazive în cardiologie, tot la Vreau să fiu sănătos.

Echipa de realizatori ai emisiunii Vreau să fiu sănătos este formată din:

jurnaliştii: Aura Dore, Carmen Vrabete, Bianca Florea

producător: Beatrice Cioba

prezintă: Sonia Argint Ionescu

Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1 află la Vreau să fie sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. În noul sezon, emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită în direct miercurea, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

18:55 Teleenciclopedia

* PAOLO VERONESE-NUNTA DIN CANA (ep.2)

Paolo Veronese, pe numele său real Paolo Caliari, obişnuia să picteze în ulei chiar şi lucrările de mari dimensiuni, știind că umezeala și aerul marin degradau frescele murale. Artistul patrona un atelier cu peste 30 de angajați, săvârşind un număr impresionant de tablouri. Lucra repede și-spre deosebire de Tintoretto sau de Tiţian-schimba rareori forma inițială. Făcea schițe precise, pe care ucenicii le transpuneau apoi pe pânză. Tot ei procurau materialele şi preparau culorile, iar Veronese se consacra desăvârșirii compoziției. La Nunta din Cana, pictorul veronez a folosit întâi o pensulă mare, pentru a contura fiecare personaj, apoi una mai fină, pentru finisarea detaliilor. De ajutor i-a fost chiar fratele său, Benedetto, despre care se spune că a definitivat elementele arhitecturale şi cerul din registrul superior.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA. DEZINFORMAREA ŞI ÎNŞELĂCIUNEA. NIKITA HRUŞCIOV

La 5 mai 1946, într-un discurs ţinut la Fulton, Missouri, Winston Churchill vorbea despre Războiul Rece dintre Occident şi URSS folosind, pentru prima oară, sintagma Iron Curtain (Cortina de Fier). Aproape 20 de ani mai târziu, în 1962, comuniștii sovietici aveau să instaleze rachete de luptă pe cea mai mare insulă din Caraibe, la nici 160 km de coasta Americii. Diversiunea, numită de istorici Criza rachetelor cubaneze, i-a aparţinut lui Nikita Hrușciov și a fost pe cale să distrugă nu doar America, ci întreaga omenire.

MITURILE GRECIEI ANTICE: APOLLON, ZEUL LUMINII (ep.2) (Premieră)

După ce colindă lumea în carul primit cadou de la Zeus, tânărul Apollon își construiește templul mult visat şi îl numeşte Delphi. Credincioşi din toată Elada vin acolo să afle, de la faimosul Oracol omonim, lămuriri despre viitorul lor. Răspunsurile, oferite de preoteasa Pythia, sunt deseori evazive sau cu tâlc. După ce şi-a ales „reşedinţa”, Apollon începe să-şi consolideze poziția în Olimp. În spatele acestui zeu al luminii şi protector al artelor, care farmecă pe toţi cu lira sa, se ascunde însă un arcaș însetat de sânge.

ECOSISTEME: CHINA (ep.10)

Peste platoul tibetan, cel mai vast și mai înalt din lume, se așterne zăpada. Turme de antilope Pontholops hodgsonii sau Chiru -adulți și pui născuți în iunie-iulie-migrează spre sud. În această lungă călătorie de 7.000 de km, prin Asia Centrală, vor întâlni şi lupi himalayeni (Canis lupus chanco). La final de noiembrie, antilopele încep rutul-perioadă în care masculii se înfruntă direct ori se fugăresc cu până la 70 de km pe oră, pentru a-şi disputa haremuri compuse, uneori, din peste zece femele.

Producător Oana Haşegan

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Duminică seară, ne relaxăm la „Popasuri muzicale cu Junii Sibiului”, pe TVR 1

La aniversarea celor 80 de ani de existenţă a Junilor, Televiziunea Română difuzează o serie de recitaluri muzical coregrafice ale acestora şi ...

Cum văd ucrainenii pacea? Aflăm sâmbătă, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre listele de cuvinte şi expresii interzise în America administraţiei Trump, dar şi despre cei 76 de ani de existență ai ...

“Bucuria credinței”: Biserica Universității Gheorghe Asachi | VIDEO

Biserica din campusul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași reprezintă mult mai mult decât o simplă structură arhitecturală. Este un ...

 

#tvr1