loader
Foto

Galerie foto

"Exclusiv în România" merge la Rowmania Fest 2017

Rowmania Fest 2017, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, organizat în fiecare început de toamnă, la Tulcea, prezent la „Exclusiv în România”. Pe 21 octombrie, de la 18.00, la TVR 1 şi  TVR+ , am aflat despre atracţiile naturale şi culturale ale Deltei Dunării.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Au trecut deja 7 ani de la prima ediţie Rowmania Fest, iar Ivan Patzaichin se încăpăţânează (şi echipa emisiunii împreună cu el) să ne arate o Delta Dunării plină de locuri şi oameni frumoşi. Lucru care s-a întâmplat şi sâmbătă, 21 octombrie, la o nouă ediţie Exclusiv în România de la TVR 1 şi TVR+.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează anual multe evenimente adresate turiştilor, pentru promovarea unei Românii naturale şi dezinvolte, ce poate fi admirată, pe îndelete, din barcă. Cea de-a şaptea ediţie Rowmania Fest, din acest an, a curprins multe competiţii, despre care reporterii Exclusiv în România ne vor povesti sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18.00. Telespectatorii vor vedea imagini de la concursul de vâslit în canotcă pescărească „Ivan Patzaichin”, competiţie desfăşurată pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei, dar şi de la Tour International Danubien (TID), o competiţie de vâslit de la izvoarele Dunării până la vărsarea ei în mare, la Sfântul Gheorghe, precum şi de la concursul de triathlon.

(w882)

(w882)

Toate aceste concursuri au fost prilej şi pentru desfăşurarea unor concerte, târguri artizanale şi multă voie bună. Iar echipa Exclusiv în România nu a ratat ocazia de a fi prezentă şi ne lansează invitaţia pentru Rowmania Fest pentru sâmbătă, 21 octombrie. De la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+ şi de la 20.45, la TVR HD.

(w882)

Mai sunt locuri de văzut Exclusiv în România? „În orice zonă poposim în România, descoperim acele simboluri ale ţării care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Unicate de mici sau mari dimensiuni, răsunătoare sau cu o strălucire discretă. Aşadar nu ne putem opri. Nu e încă timpul!”, spun realizatorii emisiunii. În noul sezon Exclusiv în România, cel cu numărul 10, Cristian Tabără şi echipa lui ne arată nu doar o Românie frumoasă cu peisaje şi locuri minunate, ci caută să ne reamintească simboluri care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD şi TVR+ din 7 octombrie, tot sâmbăta, de la ora 18.00.

 

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Exclusiv în România prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1