loader
Foto

"Hoți de biciclete", la Telecinemateca, pe TVR 1 | VIDEO

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1. Pe 28 mai, de la ora 22:00, ați urmărit o producţie care a fost răsplătită cu Premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA 1950 pentru cel mai bun film străin: „Hoţi de biciclete (Ladri di bicilette - Italia, 1948)”.

 

Regia: Vittorio de Sica; Cu: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola.
.
În Roma de după Al Doilea Război Mondial, Antonio, un tată sărac, își caută bicicleta furată, fără de care își va pierde locul de muncă ce urma să fie salvarea familiei sale.
.
„Un muncitor n-are nici un ban. I se oferă o slujbă: să lipească afişe. Îi trebuie o bicicletă. Nevasta lui îşi vinde perdelele. El cumpără bicicleta, dar i se fură. Suntem în faţa unei scriituri vizuale, a unui aparat de filmat, care înregistrează un mecanism sufletesc comparabil celui întâlnit la Gogol, când acesta construieşte o întreagă dramă în jurul unei anecdote neînsemnate.” – Jean Cocteau, 1949.

.

22:30 Anchetele comisarului Antonescu

* Documentar.

“FURIE CRIMINALĂ”

În noaptea de 4 februari 2019 un incendiu a mistuit aproape în totalitate o casă din localitatea Lipănești, județul Prahova. Pompierii sosiți la fața locului au stins flăcările iar când au reușit să pătrundă în locuință au făcut o descoperire macabră: cadavrul proprietarei avea un cuțit înfipt în zona gâtului. Polițiștii au discutat cu toți martorii inclusiv cu vecinul acesteia-preotul care anunțase incendiul la 112. Nimeni nu putea să își dea seama cum a ajuns femeia de 63 de ani, despre care toți spuneau că este foarte liniștită și ajută mereu atunci când e nevoie la treburile bisericii, sa fie ucisă și casa incendiată pentru a ascunde urmele.

Realizatori: Melania Trifu, Dana Ștefănescu, Tiberiu Ștefănescu

Imaginea Ștefan Stan

O emisiune de Dan Antonescu

Producator Dana Ștefănescu

X

23:00 Nocturne

(redifuzare)Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Invitat Mircea Carp

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: luni, 17 iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...

 

#tvr1