loader
Foto

Galerie foto

Julie Christie, eroina poveştii din „Mesagerul iubirii” de la TVR 1

„Mesagerul iubirii” este propunerea TVR 1 pentru după-amiaza de sâmbătă, 9 ianuarie. Multipremiata ecranizare a romanului cu acelaşi titlu al lui L. P. Hartley va fi difuzată de la ora 17.00.

 

Filmul a fost distins cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes şi cu patru premii BAFTA. Margaret Leighton a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, iar pelicula a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin.

În distribuţia filmului din 1971, în regia lui Joseph Losey, îi întâlnim pe Julie Christie, Alan Bates, Margaret Leighton, Michael Redgrave şi Dominic Guard.

(w235) MesagerulIubirea interzisă dintre personajele interpretate de Julie Christie şi Alan Bates este subiectul romanului "The Go-Between", de L.P. Hartley. Cartea a fost adaptată pentru ecran de dramaturgul Harold Pinter, laureat în 2005 al Premiului Nobel pentru literatură.

Acţiunea se petrece în Anglia începutului de secol XX. Invitat de Marcus, colegul său de clasă, Leo, un adolescent provenit dintr-o familie modestă, îşi petrece vacanţa de vară pe domeniul familiei prietenului său din înalta aristocraţie britanică.

Băiatul devine mesagerul scrisorilor dintre Marian, tânăra stăpână a casei, şi un fermier din apropiere. Transformat fără să vrea în martorul unei imposibile poveşti de iubire, Leo e fermecat de Marian şi trăieşte, neştiut de nimeni, prima dezamăgire în dragoste.

Michel Legrand este autorul coloanei sonore a filmului. Melodia "I Still See You" compusă de Legrand, pe versurile lui Hal Sharper, a fost interpretată de Scott Walker şi lansată ca single în 1971, după premiera filmului.

(w882) Mesagerul

10:00 Ferma lui Jimmy

(SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020)Producători/Regizori: Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson

Prezentator Jimmy Doherty

* Documentar. Episodul 2. Redactor Laura Bălan

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1