loader
Foto

Galerie foto

Lumea financiară: Sistemele de pensii

Marți, 25 octombrie, Narcis Popescu i-a avut alături pe Alexandru Ciuncan, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară.

 

Narcis Popescu
Lumea financiară

Economia globală va creşte cu 2,7%, mai puţin faţă de prognoza de 2,9 procente din luna iulie a acestui an, conform estimărilor reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional. FMI îşi menţine însă prognoza de creştere la 3,2% pentru luna ianuarie a anului viitor, pe fondul unei producţii peste aşteptări în Europa şi performanţei mai slabe a economiei Statelor Unite ale Americii. Cu ce efecte în România, aflați de la ora 18:00.

(w882)

Din cauza scăderii numărului de angajaţi şi creşterii numărului de pensionari din ultimele decenii, a apărut nevoia unei reforme a sistemului tradiţional de pensii, astfel că în România, din 2007, acesta a fost reorganizat pe 3 piloni. Pilonul 1 este sistemul unitar de pensii publice, la care toţi angajaţii contribuie. Din suma care lunar este colectată către acesta, o parte este direcţionată către un fond de pensii administrat privat, adică Pilonul II. Care sunt avantajele și ce bani vom primi odată ieșiți din câmpul muncii, aflăm de la invitații emisiunii.

(w882)

Tot în ediția de marți vorbim și despre cum putem să ne asigurăm locuinţa. La îndemână avem asigurarea obligatorie, care acoperă doar riscuri provenite din dezastre naturale, precum cutremur, inundaţii, în ajutor însă ne vine o extra poliţă. Dacă vrem să ne asigurăm casa sau bunurile împotriva incendiilor, inundaţiilor de conductă, fenomenelor electrice, vandalism sau furt, apelăm la asigurare facultativă. Acestea costă puţin mai mult însă acoperă riscuri mult mai des întâlnite. Detalii, pe TVR 1.

(w882)

StartFIN, este programul de educație financiară destinat dezvoltării cunoștințele tehnice specifice piețelor financiare pentru cadrele didactice care predau la ciclul primar, contribuind astfel la diseminarea conceptelor financiare în rândul elevilor. Urmăriți-ne, pentru a vedea cum puteți face parte din acest program!

(w882)

***

Moderator - Narcis Popescu

(w882)

Producător - Raluca Amzăr

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Singurul quiz show din România dedicat limbii române, un format dinamic și educativ, care îmbină competiția cu distracția. 4 concurenţi se întrec în 5 runde ce aduc în prim plan cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, ”influencerii”, cântăreții, oamenii obişnuiţi etc.

Producător Elena Stirbescu

Format Marius Toder (Media Factory)

Sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1