loader
Foto

Galerie foto

Lumea financiară: Sistemele de pensii

Marți, 25 octombrie, Narcis Popescu i-a avut alături pe Alexandru Ciuncan, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară.

 

Narcis Popescu
Lumea financiară

Economia globală va creşte cu 2,7%, mai puţin faţă de prognoza de 2,9 procente din luna iulie a acestui an, conform estimărilor reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional. FMI îşi menţine însă prognoza de creştere la 3,2% pentru luna ianuarie a anului viitor, pe fondul unei producţii peste aşteptări în Europa şi performanţei mai slabe a economiei Statelor Unite ale Americii. Cu ce efecte în România, aflați de la ora 18:00.

(w882)

Din cauza scăderii numărului de angajaţi şi creşterii numărului de pensionari din ultimele decenii, a apărut nevoia unei reforme a sistemului tradiţional de pensii, astfel că în România, din 2007, acesta a fost reorganizat pe 3 piloni. Pilonul 1 este sistemul unitar de pensii publice, la care toţi angajaţii contribuie. Din suma care lunar este colectată către acesta, o parte este direcţionată către un fond de pensii administrat privat, adică Pilonul II. Care sunt avantajele și ce bani vom primi odată ieșiți din câmpul muncii, aflăm de la invitații emisiunii.

(w882)

Tot în ediția de marți vorbim și despre cum putem să ne asigurăm locuinţa. La îndemână avem asigurarea obligatorie, care acoperă doar riscuri provenite din dezastre naturale, precum cutremur, inundaţii, în ajutor însă ne vine o extra poliţă. Dacă vrem să ne asigurăm casa sau bunurile împotriva incendiilor, inundaţiilor de conductă, fenomenelor electrice, vandalism sau furt, apelăm la asigurare facultativă. Acestea costă puţin mai mult însă acoperă riscuri mult mai des întâlnite. Detalii, pe TVR 1.

(w882)

StartFIN, este programul de educație financiară destinat dezvoltării cunoștințele tehnice specifice piețelor financiare pentru cadrele didactice care predau la ciclul primar, contribuind astfel la diseminarea conceptelor financiare în rândul elevilor. Urmăriți-ne, pentru a vedea cum puteți face parte din acest program!

(w882)

***

Moderator - Narcis Popescu

(w882)

Producător - Raluca Amzăr

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

18:02 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023.

Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

Producator tv Oana Turcu

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1